Update e-mailinstellingen verkoopfacturen

Gewijzigd op Fri, 09 Feb 2024 om 03:28 PM

De e-mailinstellingen voor het verzenden van de verkoopfacturen via de Yuki server, waarbij je een persoonlijk e-mailadres gebruikt op onze server, zijn vanaf nu conform met de nieuwe Google richtlijnen.

Deze informatie is van toepassing voor zij die als Verkoopinstelling de volgende mailserver instellingen hebben gekozen:

• Verstuur je e-mails via de Yuki server

Vanaf 1 februari gelden er strengere regels voor het versturen van e-mails naar Gmail accounts.

Kort samengevat:

• Al het e-mail verkeer naar Gmail moet voorzien zijn van validatie informatie vanaf 1 februari.
  • De personen die veel naar Gmail sturen (vanaf 5.000 e-mails op 1 dag) moeten extra DMARC informatie toevoegen.
  • De personen die deze voorwaarden breken, komen op de spam lijst van Google terecht.

Indien je de DNS instellingen al correct hebt ingesteld, is verdere actie niet nodig.

Een waarschuwing voor DMARC vormt geen probleem en zal ook zichtbaar zijn in het overzicht. Wij halen de validatiegegevens op op dezelfde wijze als Google dat zou doen.

Als de DNS instellingen niet correct zijn dan zie je onderstaand scherm:

Indien zich een probleem voordoet, zullen we voorlopig je facturen versturen vanaf mail@yukiworks.be totdat je de mogelijkheid hebt gehad om je instellingen correct in te stellen. Houd er rekening mee dat de DNS-instellingen specifiek zijn voor jouw website en soms niet precies kunnen worden overgenomen. Raadpleeg altijd eerst je e-mail provider voor advies.