Standaardinstellingen Factuur

Gewijzigd op Tue, 28 Mar 2023 om 04:40 PM

Je kan de standaardinstellingen voor verkoopfacturen gaan aanpassen door op onderaan links op de 3 puntjes te klikken om zo naar de instellingen te navigeren en hier voor Verkoopinstellingen te kiezen.


De onderstaande instellingen kunnen als standaard bij de factuurinstellingen worden ingesteld.Bankrekening op factuur

Deze bankrekening wordt automatisch op de verkoopfactuur geplaatst tenzij er een template werd ingesteld via de Factuur lay-outs. 

 

Betalingstermijn in dagen

Geef hier aan binnen hoeveel dagen je wenst dat klanten je betalen. Aan de hand van de factuurdatum en de betalingstermijn wordt de vervaldatum berekend. Die kan je op je factuur laten afdrukken. Bij gebruik van de herinneringen en aanmaningen in Yuki is deze termijn belangrijk. 

Veel gekozen betalingstermijnen zijn 14 en 30 dagen. 


Betaalwijze credit verkoopfactuur

Geeft aan hoe de credit verkoopfacturen worden verwerkt. Als je de optie Wordt teruggestort selecteert dan komt de credit verkoopfactuur in de betaallijst terecht (bij gebruik van de module 'Betaallijst'). In het geval van Te verrekenen dient de factuur verrekend te worden.


Maak een gestructureerde mededeling aan.

Door dit aan te vinken zal Yuki automatisch een gestructureerde mededeling genereren bij het aanmaken van een verkoopfactuur. 


Prefix factuurnummer

Maak het overzicht van jouw verschillende factuurnummers nog duidelijk door gebruik te maken van een Prefix factuurnummer. 


Volgende factuurnummer


Het nummer dat je hier ingeeft zal worden gebruikt voor de eerstvolgende verkoopfactuur die je verwerkt. Heb je reeds facturen verstuurd voor het gebruik van de facturatiemodule in Yuki, dan is het belangrijk om de factuurnummer correct in te vullen zodat deze het laatst gebruikte nummer zal volgen. 

 

Er wordt aangeraden om te werken met een nummer van minimaal vijf cijfers. Om de betalingen van facturen goed te herkennen dient het factuurnummer een voldoende unieke waarde te zijn. Vier cijfers kunnen verward worden met postcodes. Twee of drie cijfers zijn ook te weinig onderscheidend.


Factuurnummer op de volgende factuur

Geeft een voorbeeld van hoe de factuurnummer eruit zal zien op het eerstvolgende verkoopfactuur. Dit is een combinatie van de prefix + volgende factuurnummer.

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren