Factuur verzendopties (e-mailaccount en mailserver)

Gewijzigd op Tue, 04 Apr 2023 om 03:55 PM

In Yuki is het mogelijk om via e-mail je verkoopfacturen, offertes en herinneringen naar je klanten te versturen.

Hiervoor dien je echter wel volgende e-mailinstellingen vast te leggen:

• het afzender e-mailadres vanwaaruit je facturen en herinneringen verstuurd moeten worden (e-mailaccount)
  • via welke mailserver deze verstuurd moeten worden (e-mailconfiguratie)
    • de 'virtuele' mailserver van Yuki
    • je eigen SMTP server (uitgaande mailserver).

Dit kan vastgelegd worden door naar de Instellingen van het domein te gaan en vervolgens te klikken op Verkoopinstellingen. Onder Factuuraflevering zal de optie E-mailverzendopties staan.

De status van je e-mailaccount kan actief of inactief zijn

• Actief: er is een afzender e-mailadres ingevoerd dat door jezelf is bevestigd vanuit de desbetreffende e-mailaccount.
  • Inactief: er is nog geen afzender e-mailadres ingevoerd dat door jezelf is bevestigd vanuit de desbetreffende e-mailaccount.

De status van je e-mailconfiguratie wordt aangegeven door de kleur van het bolletje:

Rood

• het afzender e-mailadres is nog niet bevestigd door de gebruiker
  • of er zijn nog geen DNS records ingesteld voor de Yuki server (DNS records)
  • of er zijn nog geen mailserver instellingen voor je eigen SMTP server ingevoerd.

Oranje

• er zijn nog geen correcte DNS records voor de Yuki server ingesteld
  • of de DNS validatie geeft nog fouten of waarschuwingen.

Groen

• de correcte DNS records zijn ingesteld voor de Yuki server
  • of er zijn mailserver instellingen ingevoerd voor de eigen SMTP server.

Meer uitleg over het instellen van het e-mailadres en verstuurmethodes kan je op volgende pagina's terugvinden