Standaardwaarden (verwerkingsregels) voor relaties

Gewijzigd op Fri, 24 May 2024 om 02:35 PM

Bij een leverancier of klant kan je een aantal standaardwaarden vastleggen voor het verwerken van aankoop- en/of verkoopfacturen. Deze waarden kunnen per administratie worden ingegeven.


Bij het verwerken van een eerste aankoop- en/of verkoopfactuur van deze leverancier of klant worden de standaardwaarden automatisch voor je ingevuld. Het is ook mogelijk om dat uit te breiden naar meerdere standaardwaarden. 


Ga naar Relaties in de navigatiebalk en klik vervolgens op Standaardwaarden


Het volgende scherm wordt altijd in de weergave Standaardwaarde geopend:
Vanuit dit scherm kan een gebruiker:

  • een standaardwaarde of UBL-regel aanmaken, wijzigen of verwijderen
  • bulkwijzigingen doorvoeren


Het is ook mogelijk om te filteren op de weergave van de UBL-regels.In beide weergaven kan je zoeken naar een relatie of de getoonde gegevens filteren op Documentsoort en op Betaalwijze.
Standaardwaarde of UBL-regel aanmaken

Om een standaardwaarde of UBL-regel aan te maken, klik je op de knop Aanmaken en vervolgens selecteer je de menuoptie Standaardwaarde of UBL-regel.
Voor een uitgebreide beschrijving zie artikel Standaardwaarde (lokale verwerkingsregel) in domein aanmaken en UBL-regel (lokale verwerkingsregel) in domein aanmaken.


Standaardwaarde of UBL-regel bewerken of verwijderen

Om een standaardwaarde of UBL-regel te bewerken of te verwijderen, beweeg je met je muis boven de regel van de desbetreffende standaardwaarde of UBL-regel en klik je op de knop met de drie puntjes. Vervolgens zal je de optie krijgen om deze te wijzigen of te verwijderen.Bulkwijzigingen 

Het is mogelijk om in bulk de betaalwijze van standaardwaarden in bulk te wijzigen. Ook heb je de mogelijkheid om in bulk standaardwaarden en UBL-regels te verwijderen. Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren