UBL-regel (lokale verwerkingsregel) in domein aanmaken

Gewijzigd op Wed, 13 Sep 2023 om 10:22 AM

Alleen facturen die worden aangeleverd in het UBL formaat kunnen d.m.v. UBL-regels (verwerkingsregels) op regelniveau in een domein worden uitgesplitst in een aantal factuurregels.

Er dient eerst een standaardwaarde (op documentniveau) in het domein aanwezig te zijn, vervolgens kan je op regelniveau gaan splitsen.


Ga naar Relaties via de navigatiebalk. Zoek en open de relatiekaart van de leverancier of klant en klik in het nu geopende scherm vervolgens op Standaardwaarden.



Het volgende scherm wordt geopend:



Om een nieuwe UBL-regel (verwerkingsregel) op regelniveau voor een document aan te maken klik je op de knop Aanmaken en vervolgens selecteer je de menuoptie UBL-regel.  


Het volgende scherm wordt geopend:


Het automatiseren gebeurt op basis van gegevens die in de UBL-factuur terug te vinden zijn. Bij het selecteren van een relatie, kan je een recente factuur van deze relatie kiezen. Yuki verzamelt dan de verschillende factuurregels uit het XML-bestand waarvoor je een UBL-regel kan aanmaken. 



Klik je vervolgens een factuurregel aan, dan vult Yuki automatisch alle UBL-details (artikelcode, omschrijving én btw-percentage) correct in.



Om algemenere UBL-regels te maken, kan je de voorgestelde UBL-details steeds wijzigen. Verander bijvoorbeeld de omschrijving naar ‘Begint met’ en vul het eerste woord van een artikel in. Tot slot ken je de juiste grootboekrekening toe en eventueel de btw-code.



Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren