Relaties

Gewijzigd op Mon, 27 Mar 2023 om 05:09 PM

De CRM-functionaliteit heeft een uitgebreid adressenboek wat relatiebeheer overzichtelijk maakt. Per relatie achterhaal je met één klik op de knop contactgegevens, correspondentie en informatie die samenhangt met je boekhouding zoals het betaalgedrag van de relatie, recente transacties en welke werkzaamheden voor deze relatie zijn uitgevoerd. Een relatie in Yuki is een bedrijf of een (contact)persoon.

Open Relaties. Volgend scherm wordt nu zichtbaar:

In het scherm zie je van linksboven naar rechtsonder:

• Zoek: Op alle getoonde adresgegevens.
  • Relaties per type: Klik op een icoon om een lijst van de relaties (klanten, leveranciers, administraties, werknemers, bedrijven en personen) te bekijken.
    Het icoon 'UBL' is alleen beschikbaar wanneer de accountant administraties binnen dit domein heeft aangemeld voor het ontvangen van UBL facturen.
  • Recent bekeken adressen: Klik dubbel op een relatie om de relatiekaart te bekijken en/of te wijzigen.
  • Belangrijke adressen: Door op de relatiekaart 'Belangrijk nummer' te selecteren creëer je een 'favorieten' lijst.

Links in je scherm vind je de belangrijkste functies van de module Adresboek. Ze worden hieronder kort beschreven.

Lijst

Mijn adresboek

In Yuki kun je in je persoonlijke adresboek alle relaties bekijken waarbij je op de relatiekaart hebt aangegeven dat deze in je eigen adresboek opgenomen moesten worden.

Recent aangemaakt

Dit overzicht toont een lijst van relaties die je onlangs nog aangemaakt hebt. Dit is handig als je nogmaals een relatie wilt opvragen.

Verwijderde adressen (alleen beschikbaar voor backoffice)

In Yuki kun je een overzicht bekijken van alle verwijderde adressen (lees relaties) in een domein.

Ongebruikte adressen (alleen beschikbaar voor backoffice)

In Yuki kun je een overzicht bekijken van alle ongebruikte adressen (lees relaties) in een domein.

Standaardwaarden (alleen beschikbaar voor backoffice)

Een overzicht van alle verwerkingsregels die in één of meer administraties op document- en/of regelniveau voor relaties zijn aangemaakt. Bij het verwerken van een inkoop- en/of (Yuki) verkoopfactuur van een leverancier of klant worden op basis van deze verwerkingsregels de standaardwaarden automatisch voor je ingevuld.

Bankrekeningen

Een overzicht van alle bankrekeningen die in één of meer administraties voor relaties zijn aangemaakt.

Zoek

Met deze functie kun je in het archief zoeken naar documenten op aanmaker, naam, onderwerp en tag.

Acties

Etiketten

Van alle relaties in Yuki kunnen etiketten worden afgedrukt.

Bulk mail (niet beschikbaar voor backoffice)

Het is mogelijk om vanuit Yuki grote hoeveelheden e-mails te sturen naar je relaties, bijvoorbeeld voor een marketingactie. Hierbij kan gebruik gemaakt worden van zogenaamde placeholders (mailmerge codes).

Bulk actie

In Yuki is het mogelijk om in één keer een tag aan een aantal relaties toe te voegen óf in één keer een aantal relaties te verwijderen.

Import & Export

Je kunt het adresboek exporteren om deze vervolgens te importeren in Excel, Outlook, Outlook Express of in een ander Yuki domein. Het is ook mogelijk om adressen te importeren in de Yuki administratie. Dit werkt met dezelfde formaten.