OCR herkenningsregels

Gewijzigd op Thu, 30 Mar 2023 om 04:38 PM

Yuki herkent bij aangeleverde PDF en JPEG documenten automatisch diverse gegevens door gebruik te maken van OCR. OCR staat voor Optical Character Recognition of in het Nederlands, optische tekenherkenning (het uitlezen van tekst uit een afbeelding).

Op basis van deze gegevens wordt onder andere het documenttype en de relatie van een document bepaald. Dit levert niet altijd het gewenste resultaat op. Om de automatische verwerkingsgraad verder te verbeteren, is het mogelijk lokale OCR herkenningsregels aan te maken.

Alleen een gebruiker met de 'Backoffice' rol in het domein of de rol 'Directie', Financiële administratie' of 'Externe accountant' kan de OCR herkenningsregels bekijken

OCR herkenningsregels bekijken

Alle aangemaakte lokale OCR herkenningsregels in een domein kan je op twee plaatsen in Yuki vinden:

• In het Archief kan je links in je scherm kiezen voor OCR Herkenningsregels

• Rechtsboven in het boekingsscherm van een document te klikken op OCR herkenningsregels

In beide gevallen zal volgend scherm geopend worden:

Alle kolommen in het overzicht, behalve 'Project' en 'Door' kunnen aflopend of oplopend worden gesorteerd. Alleen de 'criteria' velden die in de OCR herkenningsregel zijn ingevuld worden in dit overzicht als kolom getoond.

Om een nieuwe lokale OCR herkenningsregel aan te maken klik je linksboven in je scherm op de knop Open een nieuwe kaart (zie bovenstaande afbeelding).

Door te klikken op > voor een OCR herkenningsregel kan je de herkenningsregel Wijzigen, Verwijderen of alle Matches bekijken.

Bij Matches staan alle documenten waarvan de gegevens voldoen aan de criteria in de desbetreffende OCR herkenningsregel.