OCR herkenningsregels (Automatisatiemonitor)

Gewijzigd op Mon, 19 Feb 2024 om 04:19 PM

Om de automatisatie van documenten in Yuki verder te verbeteren, kunnen er in een domein OCR herkenningsregels gemaakt worden en dit op basis van OCR data die gevonden wordt in een document.

OCR staat voor Optical Character Recognition en slaat op het uitlezen van tekst uit een document. Op basis van deze uitgelezen tekst ( OCR data) wordt onder andere het type document en de relatie van een document bepaald.

In de automatisatiemonitor zal Yuki verschillende controles uitvoeren op de OCR herkenningsregels:

Om de OCR herkenningsregels van een domein op peil te brengen, kan je hiervoor volgende acties doen:

Goed om te weten:

• Alleen een gebruiker met de rol 'Backoffice' 'kan de Automatisatiemonitor bekijken en indien nodig acties uitvoeren om de automatisatiescore te verhogen.

• De Automatisatiemonitor zal deze controles automatisch één keer per dag uitvoeren.

• Heb je de nodige zaken aangevuld en/of gecorrigeerd en wil je onmiddellijk de impact ervan zien op de score?
    Klik dan rechtsboven in het scherm van de automatisatiemonitor op Verversen. Anders zal Yuki automatisch bij de volgende controle de score voor je aanpassen.

Overzichten

Om de OCR herkenningsregels in een domein na te gaan, navigeer je via Backoffice naar de Automatisatiemonitor. Vervolgens klik je op Suggesties bij OCR herkenningsregels.

Ontbrekende regels voor relaties

In dit overzicht zal Yuki alle relaties tonen waarbij Yuki de leverancier of klant niet heeft kunnen herkennen terwijl de relatie wel reeds bestaat.

Controleer of alle informatie correct in de relatiekaart werd ingevuld of maak eventueel een OCR herkenningsregel aan voor deze leverancier of klant.

Ontbrekende regels voor facturen

In dit overzicht zullen alle facturen getoond worden waar Yuki een onjuiste relatie voor heeft gevonden terwijl de correcte relatie wel reeds bestaat in de lokale database.

Ontbrekende regels voor documenttype

In dit overzicht zal Yuki alle aankoop-en verkoopfacturen tonen waarvan het documenttype foutief werd herkend.

Onjuiste input

In dit overzicht zal Yuki alle OCR herkenningsregels van facturen voor relaties tonen die niet werken omwille van onjuiste input.

Onjuiste relaties

In dit overzicht zullen alle bestaande OCR herkenningsregels getoond worden die leiden naar een onjuiste relatie.

Onjuist documenttype

In dit overzicht zullen alle bestaande OCR herkenningsregels getoond worden die leiden naar een onjuist documenttype.

Acties

Relatie controleren en/of wijzigen

Klik hiervoor achteraan op de 3 puntjes en kies voor Bekijk relatie.

Controleer en wijzig indien nodig de gegevens op de relatiekaart en klik op de knop Bewaren.

OCR herkenningsregel aanmaken en/of wijzigen

• Aanmaken

Klik op Creeër OCR herkenningsregel

In het volgende scherm zal je de OCR tekst kunnen overnemen van het document waarop je wenst te sturen. Geef de gewenste tekst vervolgens in bij de criteria-velden.

Definieer bij Resultaat het documenttype en de relatie mee.

Klik vervolgens op Aanmaken om de herkenningsregel aan te maken.

Het veld Project zal zichtbaar zijn als je een Yuki licentie hebt van minstens de Medium bundel

• Wijzigen

Klik op Wijzig OCR herkenningsregel en pas de wijzigingen toe.