Yuki's Automatisatiemaand 2024

Gewijzigd op Di, 28 Mei om 4:35 PM

In mei 2024 vond de allereerste editie van Yuki's Automatisatiemaand plaats. Met meer dan 900 inschrijvingen blikken we terug op een succesvolle editie. Op deze support-pagina kan je de vier webinars (opnieuw) bekijken. 


Webinar 1 - Algemene automatisatie in Yuki



De drie key take-aways:

  1. Lever documenten regelmatig aan en boek die documenten met dezelfde frequentie bij. Dit heeft een impact op hoe snel documenten automatisch geboekt worden door Yuki. 
  2. Gebruik de checks in de Automatisatiemonitor om de relatiekwaliteit van de lokale database te verhogen. De lokale database in een domein krijgt namelijk steeds prioriteit in de herkenning. 
  3. Via de Automatisatiemonitor kan je dubbele relaties eenvoudig samenvoegen. De eerste drie checks van ‘Relatiekwaliteit’ tonen dubbele relaties op basis van hetzelfde btw-nummer, ondernemingsnummer of relatienaam.


Webinar 2 - OCR-herkenningsregels en standaardwaarden



De drie key take-aways:

  1. Standaardwaarden zijn slimme regels die automatisch aangemaakt worden door Yuki. Wanneer je de eerste factuur van een nieuwe relatie verwerkt hebt, zal Yuki automatisch een standaardwaarde aanmaken met hierin de grootboekrekening, btw-code en betaalmethode gedefinieerd. 
  2. Maak OCR-herkenningsregels aan via de OCR-details van een factuur waarbij de relatie of het documenttype niet werd gevonden. 
  3. Met de Automatisatiemonitor optimaliseer je de automatisatie en herkenning van Yuki. Via het tabblad ‘Algemeen’ zie je in één oogopslag waarom automatisatie in Yuki wordt tegengehouden en kan je de voorgestelde verbeterpunten eenvoudig oplossen om tot een 10 op 10 te komen.


Webinar 3 - UBL-regels aanmaken


De drie key take-aways:

  1. Een UBL-factuur wordt in principe altijd 100% juist herkend. UBL bevat namelijk een xml-bestand dat alle informatie (zoals factuurnummer, factuurdatum, btw-bedrag en factuurbedrag) van een factuur bevat. 
  2. Herken een UBL-factuur in Yuki via de rode bol naast de factuur. Zo weet je meteen of je UBL-regels dient in te stellen als je de factuur op meerdere grootboekrekeningen wil uitsplitsen. 
  3. Het gebruik van UBL-regels in Yuki is optioneel. De standaardwaarde voor een relatie zal ervoor zorgen dat de factuur op één grootboekrekening geboekt wordt. Wil je echter splitsen over meerdere factuurregels of boeken op verschillende grootboekrekeningen, dan maak je best een UBL-regel aan.


Webinar 4 - Automatisatie op kantoorniveau




De drie key take-aways:

  1. Stel standaardwaarden en UBL-regels overkoepelend in over alle domeinen op portaalniveau. Dit is handig indien dezelfde leveranciers terugkomen over meerdere domeinen. 
  2. Volg via het portaaloverzicht ‘Transacties’ op hoeveel transacties er automatisch verwerkt zijn in een bepaalde periode. Yuki toont per domein het totaal aantal verwerkte transacties en geeft aan hoeveel transacties daarvan volledig automatisch verwerkt zijn. 
  3. Ontdek de Automatisatiemonitor op portaalniveau. Het is nu ook mogelijk om op kantoorniveau inzicht te krijgen in de automatisatiescores van alle domeinen.

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren