Koppelingen

Gewijzigd op Mon, 21 Aug 2023 om 02:59 PM

Op onderstaande helppagina geven we een antwoord op volgende vragen:

Wat is een koppeling?

We spreken over een koppeling wanneer er gegevens vanuit het ene softwarepakket worden doorgestuurd naar of opgehaald uit een ander pakket. We onderscheiden hier twee types van koppelingen:

• API

Door middel van Application Programming Interface (API) kunnen softwarepakketten met elkaar communiceren om zo gegevens uit te wisselen. Denk hierbij aan het automatisch doorsturen van je facturen of het ophalen van de betaalstatus uit Yuki.

• Mail

Elke Yuki administratie heeft een uniek e-mailadres waar je je facturen naar kan sturen (zie Documenten e-mailen).

Als bv. je facturatiepakket de mogelijkheid heeft om een e-mailadres in CC of BCC te zetten, dan kan je je Yuki e-mailadres instellen. Zo komen je facturen automatisch in Yuki terecht om vervolgens verwerkt te worden.
    Belangrijk: Via deze weg is er geen terugkoppeling van de betaalstatus uit Yuki.

Waar kan ik nakijken of er al een koppeling bestaat tussen Yuki en mijn ander pakket?

Via onze website kan je een overzicht terugvinden van alle bestaande koppelingen met Yuki. Ook kan je onderaan deze pagina een lijst terugvinden van alle pakketten waarmee we vandaag gekoppeld zijn.

Hier zijn twee scenario's voorhanden:

• Er bestaat al een koppeling tussen Yuki en mijn ander pakket

Als er reeds een bestaande (API) koppeling, kan je beginnen met het instellen ervan. Wees je ervan bewust dat het overgrote deel van de instellingen in het andere pakket moeten gebeuren of bij de derde partij die de koppeling voorziet.

Klik hier om na te kijken welke gegevens je uit Yuki nodig hebt.

• Er bestaat nog geen koppeling tussen Yuki en mijn ander pakket

Als er nog geen koppeling is, raden we aan om contact op te nemen met het andere softwarepakket met de vraag of zij de koppeling kunnen bouwen. Je kan ze alvast onze API documentatie bezorgen, wat je hier kan terugvinden.

Yuki heeft namelijk een volledig open API omgeving, waardoor andere pakketten gemakkelijk met ons kunnen koppelen. Zij kunnen dan ook het beste bepalen wanneer de data doorgestuurd naar of opgehaald worden uit Yuki.

Indien nodig, kan het andere pakket ons steeds contacteren via koppelingen@yuki.be zodat we ze kunnen bijstaan bij functionele vragen.

Heb ik een Yuki licentie nodig om te kunnen koppelen?

Als je wenst te koppelen met een pakket waarbij specifiek jouw verkoopfacturen worden gesynchroniseerd naar je Yuki omgeving (bv. Teamleader, Shopify,...) zijn er twee opties:

• Indien je Yuki wenst te gebruiken met de handige functionaliteiten voor jou als ondernemer, is de functionaliteit 'Yuki Factuur' nodig. Deze zit inbegrepen vanaf de Small bundel en hoger.

• Indien je Yuki alleen wenst te gebruiken als aanleverplatform (Minimal), maar toch graag een automatische API-koppeling wenst voor jouw verkoopfacturen, dan zal hiervoor een aparte API Webservice licentie voor geactiveerd moeten worden. Deze licentie noemen we de Sales Webservice Feature én kan geactiveerd worden door je accountant.

Hoe je accountant dit kan activeren, kan teruggevonden worden op volgende pagina: Sales Webservice Feature - Minimal domeinen

Verloopt de koppeling via mail? Dan volstaat het om je uniek Yuki e-mailadres in te stellen in het andere pakket.

Welke gegevens heb ik nodig uit Yuki om de koppeling op te zetten?

In het geval van een API-koppeling, zal je uit Yuki twee zaken nodig hebben:

• API-Sleutel
  • Administratie-ID

Klik hier om terug te vinden hoe je deze API-Sleutel en Administratie-ID kan genereren in je Yuki omgeving om deze dan in te geven in het andere pakket.

Ben je een accountant en wens je je dossiers te laten synchroniseren met een rapportageprogramma (bv. Silverfin, Biztax,..)?

Via het portaal kan je een API-Sleutel genereren die toegang geeft tot al de administraties die hangen onder jouw Backoffice portaal. Klik hier om terug te vinden hoe je deze portaal API-Sleutel kan aanmaken.

Zijn er handleidingen beschikbaar?

Vanuit Yuki bieden we handleidingen aan voor onderstaande koppelingen:

Belangrijk: Als Yuki zijnde bieden we deze handleidingen aan op basis van de informatie ontvangen uit het andere pakket. Heb je verdere vragen bij het opzetten van de koppeling? Contacteer dan best het pakket waarmee je Yuki wil koppelen.

Ik ben een developer en wil graag een koppeling bouwen met Yuki

Al onze API-documentatie kan je hier terugvinden.

Vanuit Yuki bieden we een testomgeving aan en functionele ondersteuning bij het bouwen van de koppeling.
Neem hiervoor contact op met koppelingen@yuki.be.