Webservices in portaal instellen

Gewijzigd op Tue, 28 Mar 2023 om 04:23 PM

Een webservice bevat één of meerdere methodes voor de uitwisseling van informatie met applicaties/diensten van externe partijen. Je kunt hierbij o.a. denken aan financiële gegevens, aanleveren van gegevens van verkoopfacturen en het benaderen van en uploaden naar het Yuki archief.
De WebserviceAccessKey (webservice API-sleutel) wordt gebruikt om webservice toegang te verlenen op portaal-,  domein- of administratieniveau.

Alleen een gebruiker met de rol 'Portaalbeheerder' kan d.m.v. de webservice API-sleutel de (toegangs)rechten tot webservices in het portaal instellen. Deze gelden dan voor alle domeinen en administraties waartoe de portaalbeheerder toegang heeft. Een gebruiker met de rol 'Portaal backoffice' heeft geen toegang tot de instellingen van de webservices.

Vanuit dit scherm kan een gebruiker met de rol 'Portaalbeheerder':

• een nieuwe API-sleutel toevoegen
  • de webservice aanroepen bekijken
  • de gegevens van een API-sleutel bekijken
  • de gegevens van een API-sleutel wijzigen
  • een API-sleutel verwijderen.

Vanuit je desktop van het backoffice portaal klik je rechtsboven in je scherm op het icoon Instellingen. Kies voor Webservices. Vervolgens kan je hier een nieuwe API - sleutel aanmaken