Yuki en DentAdmin

Gewijzigd op Wed, 02 Feb 2022 om 04:37 PM

Op deze pagina vind je meer info over de koppeling tussen Yuki en de populaire software voor tandartsen: DentAdmin. Je leest hier onder andere over hoe die koppeling boekhoudkundig werkt en hoe deze opgezet kan worden. 


Hoe werkt de koppeling? 


Eén keer per dag verstuurt DentAdmin alle gegevens naar Yuki. Met deze koppeling kunnen niet alleen de tandartsprestaties gekoppeld worden, maar ook het kasboek wordt dagelijks doorgestuurd. 


De prestaties 

Yuki maakt o.b.v. de gegevens die DentAdmin doorstuurt verkoopfacturen op die meteen volledig en automatisch geboekt worden.

Alle prestaties worden opgedeeld in twee soorten klanten

  • Balieklant: indien de patiënten de dag van de prestaties volledig betaald hebben (cash of met bancontact/creditcard/...), worden deze samen op een algemene klantenrelatie opgenomen.
  • Per patiënt: indien de patiënten de dag van de prestatie niet volledig betaald hebben (eerder voorschot, een derde betaler, per overschrijving,...) worden de gegevens per patiënt doorgestuurd naar Yuki en geboekt.


Kas

Dagelijks wordt een csv doorgestuurd met de wijzigingen in de kas. Door middel van deze csv kan de algemene klant 'Balieklant' afgepunt worden. Ook wordt het gedeelte dat per bancontact betaald werd van die algemene klant 'Balieklant' gecrediteerd. Deze regel moet op de grootboekrekening '499210 Wachtrekening bancontact' terecht komen. Tenslotte worden onderstaande transacties per regel opgenomen in de csv: 

  • Voorschotten die cash betaald worden
  • Patiënten die gedeeltelijk cash betalen 
  • Bonnetjes of facturen die cash betaald werden
  • Stortingen of opnames van de bankrekening
  • ...

De koppeling opzetten

Om de koppeling op te zetten, zal je onderstaande gegevens moeten bezorgen aan DentAdmin door te mailen naar support@atx.be. 


  • API-webkey & Administration IDDe informatie hieromtrent kan je op de pagina "Hoe leg ik een koppeling?" terugvinden. 
  • Grootboekrekeningnummer kas

Gezien ook kasdagboeken automatisch geboekt kunnen worden, moet DentAdmin weten welke grootboekrekening de kas heeft. Je kan best kiezen voor Kasoptie 1 in Yuki. 

  • Datum van opstart koppeling

Ten slotte is het handig te weten dat de koppeling ook retro-actief kan doorgestuurd worden naar Yuki. Je kiest dus zelf de datum van opstart. Deze laatste laat je ook weten aan DentAdmin.


LET OP! Voor de koppeling met DentAdmin is de functionaliteit "Yuki factuur" nodig. Deze zit inbegrepen vanaf de bundel "Small" (of hoger). 
Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren