Activum uitboeken - Uitval / Verlies

Gewijzigd op Wed, 14 Jun 2023 om 07:04 PM

Het kan voorvallen dat je een investering moet uitboeken zonder verkoopfactuur door slijtage/diefstal en nog veel meer andere redenen.


Dit kan je doen via de 3 puntjes achteraan het element en selecteer dan ‘Creëer uitval/verlies’. Zorg ervoor dat de datumfilter goed staat vooraleer je iets gaat uitboeken als uitval/verlies. De datum moet namelijk in de geselecteerde periode vallen. 
Het onderwerp kies je zelf en onder commentaren kan je nog aanvullende informatie kwijt. Het invullen van deze pop-up zorgt niet voor de uitboeking. Je zal zelf nog de voorgestelde boeking (Voorstel journaalposten) moeten aanmaken opdat de uitboeking effectief doorgeboekt wordt. Je zal zien dat het uitgeboekte actief zal verdwijnen in de afschrijvingstabel in de eerstvolgende periode van de uitboeking. 


Stel dat het actief nog niet uitgeboekt moest worden als uitval/verlies, dan zal je eerst de diverse posten boeking moeten verwijderen. Door de activumrekening op te zoeken, kan je een boeking met in het onderwerp 'Correctie eindsaldo..' terugvinden. Deze verwijder je, hierna navigeer je terug naar het activum-element in de afschrijvingstabel en kies je achter de 3 puntjes voor “Verwijder boeking uitval/verlies”.
Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren