Afschrijvingen boeken

Gewijzigd op Tue, 13 Sep 2022 om 02:50 PM

Aan de hand van Activuminstellingen zal Yuki de afschrijvingen berekenen die je kan boeken. De periode kan rechtsbovenaan geselcteerd worden. Hier kan je kiezen voor maandelijkste afschrijvingen, per kwartaal of voor een heel jaar. De afschrijving wordt altijd geboekt op de laatste dag van de gekozen periode.

Om de afschrijvingen te boeken klik je op de knop Creëer journaalposten. In het venster dat zich opent zal Yuki de boeking laten zien waar je onderaan kan kiezen voor Aanmaken. Er wordt hierbij één boeking gemaakt voor de volledige 2-rekening, dus niet per activum.

Het is ook mogelijk om voor alle activa rekeningen de afschrijvingen in één keer te boeken vanuit het Activa overzicht onder Boekhouding

LET OP! Kijk zeker na of de instellingen van alle 2-rekeningen en ieder activum correct ingesteld staan!