Activa overzicht

Gewijzigd op Thu, 08 Sep 2022 om 04:28 PM

Binnen Yuki is er een overzicht beschikbaar waarin alle activa wordt samengevat.  De optie Activa vind je onder Boekhouding links in de kolom.

Vanuit dit scherm kan de afschrijvingstabel per activa rekening openen om van daaruit de afschrijvingen te boeken op basis van de voorgestelde journaalpost. Dit doe je door te klikken op de grootboekrekening zelf waar je vervolgens kan kiezen om de journaalposten de creëren.

Het is ook mogelijk om in één keer de afschrijvingen te boeken voor het hele jaar voor alle activarekeningen. Dit kan je doen door op de knop Maak afschrijvingen aan te klikken. De periode kan je rechtsbovenaan in de periode selector kiezen. Yuki zal je om een bevestiging vragen en vervolgens de afschrijvingen boeken.

Bij het kiezen van een periode zal Yuki tonen of de afschrijvingen al dan niet geboekt zijn en tot welke periode.

• Een groene bol betekent dat er voor de geselecteerde periode de afschrijvingen per datum volledig zijn.

• Een rode cirkel wil zeggen dat er voor de geselecteerde periode nog geen of voor een gedeelte afschrijvingen geboekt werden

Er zijn drie exportmogelijkheden van het overzicht:

• PDF (samengevat)
  • Gedetailleerde PDF
  • Excel via de knop