Administratie verder inrichten

Gewijzigd op Thu, 27 Jan 2022 om 01:23 PM

Na het invullen van de administratiegegevens kan je in principe de klant toegang verlenen tot het domein en hem/haar vragen documenten aan te leveren zodat er gestart kan worden met het verwerken van documenten en banktransacties. Echter raden we aan om de administratie verder in te richten en voor te bereiden op een efficiƫnte afhandeling van documenten en banktransacties. Hiervoor kan je de volgende stappen overwegen:

  • importeren van de beginbalans/historieken en de openstaande klanten en leveranciers via de Historische import
  • grootboekrekeningen activeren, deactiveren of aanmaken
  • bankrekeningen toevoegen
  • adressen importeren
  • landen en valuta activeren.

Beginbalans en lijst openstaande klanten en leveranciers

Als de boekhouding van voorgaande jaren in een ander pakket werd bijgehouden en deze in Yuki niet met terugwerkende kracht ingeboekt zal worden, is het nodig om de beginbalans of de historieken te importeren. Meer informatie hierover kan je terugvinden op de pagina met uitleg over de Historische import


Grootboekrekeningen activeren, deactiveren of aanmaken

Werk je met een vast rekeningschema voor je kantoor, bekijk het MAR in Yuki zodat de nodige grootboekrekeningen geactiveerd en aangemaakt kunnen worden. Bij geen gebruik van bepaalde grootboekrekeningen kan je deze ook deactiveren. 


Bankrekeningen aanleggen

Alle bankrekeningen en creditcards die in het bedrijf gebruikt worden, moeten aangemaakt worden. Let op dat je bij het aanmaken van een bankrekening de juiste type selecteert (betaal-, spaar- of depositorekening). Dat heeft invloed op de grootboekrekening die aan de rekening gekoppeld wordt. Komt de rekening ook voor op een beginbalans, vul dan bij de betreffende bankrekening het beginsaldo in. Op die manier weet de software wat het startsaldo van de rekening is zodat het saldo steeds een correct beeld geeft.


Adressen importeren

Het is mogelijk om de adressen van klanten en relaties in Yuki te importeren. De belangrijkste gegevens per relatie zijn:

  • Volledige naam
  • Adres, postcode en woonplaats
  • Relatienummer of -code
  • Btw-nummer
  • E-mailadres (dat soms op de factuur staat)

Voor een uitgebreide beschrijving zie artikel Adressen importeren.


Landen en valuta instellen

Standaard staan er slechts enkele veel voorkomende landen en valuta's geactiveerd zodat deze geselecteerd kunnen worden bij het inboeken van een factuur. In geval dat er bijkomende landen en valuta's nodig zijn, kan je deze activeren via de instellingen van het domein. 

Voor een uitgebreide beschrijving zie artikel Landen en valuta's activeren.Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren