Administratiegegevens instellen

Gewijzigd op Tue, 28 Mar 2023 om 04:32 PM

Nadat een domein aangemaakt is,  is het noodzakelijk om allerlei informatie vast te leggen over de vennootschap waarvan de boekhouding bijgehouden zal worden. De instellingen van de administratie vormen een belangrijke basis voor het boeken en verwerken van de administratie. Het betreft informatie over het boekjaar, btw, kas, deelnemingen, aandeelhouders en dergelijke.

De instellingen van je administratie kun je aanvullen door linksboven via horizontale strepen te klikken en zo naar Mijn domein te navigeren. Via de instellingen linksonderaan kan men ook naar Mijn domein navigeren of door gebruik te maken van de knop Relaties en op Administraties te klikken. Vervolgens klik je op de naam van de administratie.

Een derde optie is om vanuit de BO , onder Bedrijven, op voor de naam van de administratie te klikken.

In het venster dat zich vervolgens opent, zijn er zeven stappen (tabbladen) dat doorlopen moet worden om het bedrijfsprofiel compleet te maken. Een gebruiker met de rol 'Portaalbeheerder' en een 'Backoffice' rol in het domein kunnen het administratieprofiel invoeren en/of wijzigen. Dit is ook mogelijk voor gebruikers met de rol 'Directie' of 'Financiële administratie' in het domein.

• Algemeen
    • Algemene gegevens van de vennootschap waaronder naam en adres.
  • Juridisch
    • Wat is de rechtsvorm van het bedrijf? Afhankelijk van de gekozen rechtsvorm zal je de mogelijkheid hebben om de directieleden aan te vullen (Rekening courant), aandeelhouders, deelnemingen en verbonden ondernemingen.
  • Administratie
    • Hoe loopt het boekjaar van de vennootschap? Hier zal het eerste boekjaar dat bijgehouden zal worden in Yuki, ingevuld moeten worden.
  • Belastingen
    • Btw informatie. Is het bedrijf al dan niet btw-plichtig?
  • Accountant
    • Welke accountant zal de boekhouding doen van de administratie? Dit zal automatisch al ingesteld staan van zodra het domein aangemaakt werd.
  • Kas
    • Werkt het bedrijf met kasverrichtingen?
  • Info
    • Wat doet het bedrijf?