Stap 4 Historische import: Koppelen met rekeningschema Yuki

Gewijzigd op Tue, 21 Mar 2023 om 08:12 PM

In deze stap dien je het MAR uit het oude pakket (links op het scherm) te koppelen aan het MAR in Yuki (rechts op het scherm). Ga als volgt te werk:

• Automatisch koppelen: Door de knop Match gelijke codes te gebruiken, zal Yuki automatisch grootboekrekeningen met dezelfde nummer koppelen.
  • Handmatig koppelen:  Koppel elke oude rekening aan de corresponderende rekening in Yuki. De bovenste rekening van het oude MAR (linkerkolom) is automatisch al geselecteerd. Ga naar de rekening in het Yuki-schema (rechterkolom) en klik deze aan. De koppeling tussen de twee rekeningen wordt nu aangemaakt.

Het is mogelijk om verschillende rekeningen uit het oude MAR te koppelen aan éénzelfde rekening van het Yuki-MAR. Is de rekening die je wenst te koppelen nog niet beschikbaar in het Yuki-MAR, klik dan bij de oude rekening op de ‘verbergen-knop’ . Deze rekening wordt dan tijdelijk verborgen zodat je de volgende rekening kan gaan koppelen. Ben je klaar met alle rekeningen te koppelen, dan kan je de verborgen rekeningen weer zichtbaar maken door in de grijze balk op Toon verborgen grootboekrekeningen te klikken. Je dient nu nieuwe grootboekrekeningen aan te maken in het Yuki-MAR en de webpagina te verversen om de nieuwe aangemaakte grootboekrekeningen te kunnen koppelen.

LET OP! Grootboekrekeningen die worden gebruikt voor de resultaatverwerking (693/793) kunnen niet gekoppeld worden aan hun de respectievelijke grootboekrekeningen in Yuki (693000 Over te dragen winst / 793000 Over te dragen verlies). Voor deze grootboekrekeningen maak je best een nieuwe rekening aan onder rekeningen 691000 en 791000.

• Exporteer en importeer koppelingen: Als je de gelegde koppelingen wilt hergebruiken voor een andere administratie, dan kan je de koppelingen die je hebt gelegd exporteren door te klikken op
    en bewaren op je computer. Je kan dit bestand later opladen in een andere historische import door in stap 4 op ‘Importeer grootboekkoppelingen’ te klikken. Deze functie “Importeer grootboekkoppelingen” is enkel bruikbaar wanneer je in je Yuki-domeinen met een standaard-MAR werkt.
  • Koppelingen controleren en verwijderen: Controleer de gemaakte koppelingen nogmaals goed voordat je naar de volgende stap gaat. Je ziet de oude grootboekrekening en hun gekoppelde Yuki-rekening. Klik op het rode kruisje om de koppeling ongedaan te maken.

Na het koppelen van de grootboekrekeningen, kan je controleren of alles correct gekoppeld is en indien nodig nog wijzigingen aanbrengen. Bij het ontkoppelen zal de grootboekrekening terug bij de Nog te matchen grootboekrekeningen komen te staan.

Import voorbereiden

1. Importeren historische transacties
  2. Controleer of de import goed is verlopen
  3. Koppelen met rekeningschema Yuki
  4. Aanmaken boekingen
  5. Importeren klanten
  6. Importeren leveranciers
  7. Importeren vaste activa
  8. Completeer de import