Activum verplaatsen

Gewijzigd op Tue, 14 Feb 2023 om 11:27 AM

Het is mogelijk om een activum te verplaatsen naar een andere investeringsrekening of naar kost. Beide opties kan je gebruiken door te klikken op de 3 puntjes achter de regel.

Verplaatsen naar een andere grootboekrekening

Per activumgroep heb je de mogelijkheid om een element over te boeken naar een andere investeringsrekening. Denk maar aan leasingwagens waar de leasing is afgelopen waarbij de auto overgeboekt moet worden naar de rekening personenwagens.

Dit kan je doen door rechts achter de regel op de 3 puntjes te klikken en vervolgens te kiezen voor ‘Verplaats activum naar andere grootboekrekening’. Je geeft de gewenste grootboekrekening en de datum mee. Klik vervolgens op ‘Bevestigen’. In het jaar van de overzetting van het element zal je deze kunnen raadplegen onder de nieuw gekozen investeringsrekening.

Indien dit onterecht werd overgezet dan kan je de diverse post verwijderen die Yuki heeft gemaakt. Yuki zal het oorspronkelijk element terugzetten zoals voorheen.

Verplaatsen naar kost

Een investering verplaatsen naar een kost kan ook door op de 3 puntjes achteraan de regel te klikken en vervolgens te kiezen voor ‘Verplaats activum naar kost’. Hier vul je de gewenste kostenrekening in. Dit zal niets wijzigen op BTW-vlak. Enkel de weergave van de afschrijvingstabel zal wijzigen en de activa zal op kost komen te staan.

LET OP! Het verplaatsen naar kost zal enkel mogelijk zijn indien het investeringselement nog niet is opgenomen in een afgesloten boekjaar. Indien deze wel opgenomen is in een afgesloten boekjaar dan zal je dit niet kunnen doorboeken.

Net zoals bij het veranderen van investeringsrekening, kan je de diverse post verwijderen zodat Yuki alles terugzet zoals voorheen.