Boekingen controleren

Gewijzigd op Wed, 15 Nov 2023 om 04:44 PM

Om op een heel eenvoudige manier de gemaakte boekingen binnen een maand, periode of jaar te controleren kan je gebruik maken van het controle-overzicht dat je kan terugvinden in de backoffice onder Acties > Boekingen controleren

Hier krijg je een overzicht van alle boekingen per dagboek met aan de rechterkant een voorbeeld van het bijhorende document.

Indien een factuur meerdere pagina's heeft dan kan je vanuit dit scherm scrollen tot maximum acht pagina's. Heeft een document in je boekhouding meer dan acht pagina’s? Dan kan je het volledige bestand raadplegen via de pdf-viewer. Hierin kan je ook JPG-facturen bekijken waarvan de bladzijden één voor één zijn ingescand.

Aan de hand van de verschillende filters kan je dan alle boekingen controleren, alleen de automatische boekingen van Yuki, of de handmatige verwerkte transacties door de medewerkers.

Een tip hierbij is om te filteren op enkel de Niet gecontroleerde boekingen. De reeds gecontroleerde zullen niet zichtbaar zijn en eenmaal je een document dan afvinkt als Gecontroleerd zal het verdwijnen uit de lijst zodat je direct naar de volgende gaat. Alle gecontroleerde boekingen kan je wel steeds terugvinden via de filters bovenaan.

Per periode wordt standaard een maximum van 500 transactielijnen getoond. Via de pijltjes in het overzicht kan switchen tussen de verschillende pagina's om alle boekingen te kunnen controleren.

Gewijzigde boekingen

Indien een reeds gecontroleerde factuur gewijzigd wordt, zal Yuki automatisch het vinkje in het controle-overzicht verwijderen. Deze lijn wordt dan aangeduid met een gele kleur om duidelijk te maken dat de boeking ooit wel al werd gecontroleerd, maar nadien is gewijzigd.

Dagboeken afdrukken

Via het boekingen controleren kan je ook PDF afdrukken maken van al je dagboeken. Zet de datum  op de juiste periode, kies je dagboek en klik op de PDF knop. Door op de Lijst knop  te klikken kan je nadien weer het controle-overzicht tevoorschijn halen.