Administratieprofiel: Kas

Gewijzigd op Tue, 28 Mar 2023 om 05:31 PM

Als je net een domein hebt aangemaakt, kom je na het openen van het domein in het BO scherm terecht. Onder Bedrijven vind je alle administraties binnen je domein. Klik vervolgens op > links voor de desbetreffende administratienaam om de gegevens van de administratie in te stellen. Om de gegevens aan te vullen of te wijzigen, klik je linksboven op het potloodje.In dit tabblad kan je instellen hoe de Yuki software dient om te gaan met contante betaalde transacties. Er zijn drie opties:

  • De eerste optie dient gekozen te worden als het bedrijf zeer regelmatig met contante betalingen te maken heeft (bv. horeca, bakkerij). Als voor deze optie gekozen wordt, kan via het invullen van documenten van het type 'Kasstaat' transacties ingeboekt worden. Daarnaast is het ook mogelijk om op basis van een kasstaat importbestand (CSV) periodiek alle contanten betalingen en ontvangsten te importeren of komen de transacties binnen via een gekoppelde kassasoftware. 

Verkoopfacturen die aangemerkt worden als contant betaald gaan naar een tussenrekening evenals contante opnamen en/of stortingen die vanaf een banktransactie geboekt worden.

 

  • Om facturen of bonnetjes rechtstreeks in kas te boeken, kan je voor optie twee kiezen. Dit is aangeraden indien er een beperkt aantal kasverrichtingen zijn. In het boekingsscherm zal de betaalwijze 'Contant' gekozen kunnen. Contante opnamen bij de bank worden direct in kas geboekt. Contante stortingen bij de bank worden direct uit kas geboekt. Belangrijk bij deze optie is dat erg goed met de klant wordt afgesproken dat ze van elke kasopname of elke storting in kas een document in Yuki aanleveren. 

Hierbij zal de kasstaat niet ingeboekt/geïmporteerd moeten worden aangezien dit tot dubbele kasstransacties op de kas zal leiden. 


  • Het bedrijf werkt niet met cash geld en heeft dus geen kas. In dit geval wordt gehandeld alsof alle contante transacties privé transacties zijn. Contant betaalde facturen en bonnen worden beschouwd als een storting op de RC privé. Contante opnamen bij de bank worden beschouwd als opnamen privé. Deze optie is zeer geschikt voor kleine bedrijven met slecht één eigenaar of zelfstandigen.Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren