Stap 1 Historische import: Import voorbereiden

Gewijzigd op Fri, 24 Feb 2023 om 03:22 PM

Voordat je gaat importeren, dien je eerst onderstaande punten in orde te maken opdat het importproces vlot kan verlopen:

• Administratie-instellingen waar nodig aanvullen (aandeelhoudersregister invullen, bestuurders ingeven, deelnemingenregister invullen, correcte rechtsvorm, boekjaar juist instellen). Door dit te doen, zal Yuki automatisch de nodige grootboekrekeningen aanmaken.

• Nieuwe grootboekrekeningen die je in Yuki wenst te gebruiken aanmaken of uitgeschakelde rekeningen activeren. Indien je nieuwe vaste activumrekeningen aanmaakt, dien je steeds ook een nieuwe afschrijvingsrekening (2...9) en afschrijvingskostenrekening (63) aan te maken.

• Groepsinstellingen van alle te gebruiken activumrekeningen instellen door deze te koppelen in de afschrijvingstabel. Deze kan je instellen door vanuit de afschrijvingstabel van de bijhorende 2-rekening te klikken op de Activumgroepsinstellingen rechtsboven.

Bij nieuwe aangemaakte 2-rekeningen klik je op grootboekniveau op de knop Afschrijvingstabel om de Activum groepsinstellingen te openen.

• Bankrekeningen en creditcards in Yuki aanmaken en als beginsaldo het eindsaldo in het importbestand ingeven. Door deze aan te maken, zal Yuki automatisch de gerelateerde grootboekrekeningen aanmaken.

1. Import voorbereiden
  2. Importeren historische transacties
  3. Controleer of de import goed is verlopen
  4. Koppelen met rekeningschema Yuki
  5. Aanmaken boekingen
  6. Importeren klanten
  7. Importeren leveranciers
  8. Importeren vaste activa
  9. Completeer de import