Migratie database - Activeren portaalregels

Gewijzigd op Di, 20 Aug om 10:43 AM

Met de lancering van onze nieuwe database dienen de standaardwaarden en UBL-regels op portaalniveau gecontroleerd en indien nodig opnieuw geactiveerd te worden. Dit kan een gebruiker met de rol Portaalbeheerder doen via de voorziene pop-up in het portaal of door naar het portaaloverzicht van standaardwaarden en UBL-regels te gaan.

Achterliggend hebben we de bestaande regels reeds automatisch gemigreerd rekening houdend met de gevalideerde relatiedatabase. Dit heeft er voor gezorgd dat de regels momenteel gedeactiveerd staan zodat je deze kan controleren en opnieuw activeren. Let op: het is belangrijk dat je dit zo snel mogelijk doen, aangezien inactieve portaal UBL-regels of standaardwaarden niet werken.

In het backoffice portaal zal je onderstaande pop-up zien waarbij je kan klikken op de knop Controleer om naar het overzicht te gaan van de standaardwaarden en UBL-regels.

Om de regels te activeren klik je op de drie puntjes achteraan en vervolgens op de knop Activeren

Je kan ook doorklikken op een regel waar je deze eveneens kan activeren.

Krijg je een foutmelding bij het activeren van een portaalregel of standaardwaarde?

Dit betekent dat we bij de migratie geen correcte gevalideerde relatie hebben gevonden. Je kan er dan voor kiezen om de regel volledig te verwijderen en opnieuw aan te maken, of om manueel opnieuw op de Leverancier te zoeken.