Offerte maken

Gewijzigd op Tue, 26 Apr 2022 om 11:03 AM

Je kan vanuit twee plaatsen in Yuki een offerte aanmaken:

• Klik op het icoon Verkoop. Vanuit het Dashboard klik je op Aanmaken... waar je vervolgns kan kiezen voor Offerte.
  • Klik op het icoon Verkoop in de navigatiebalk, klik op Offertes en vervolgens in het nu geopende scherm op de knop Nieuwe offerte.

Om een nieuwe offerte aan te maken, moeten de volgende stappen worden doorlopen:

Deze lichten we hieronder toe.

Offertegegevens invullen

• Selecteer het bedrijf (de administratie) waarin de offerte verwerkt moet worden in Yuki).
  • Kies de relatie (klant) voor wie de offerte bestemd is of klik op de knop +Nieuwe relatie om een nieuwe aan te maken.

• Zodra je een relatie hebt geselecteerd worden de volgende velden zichtbaar gemaakt en ook al automatisch ingevuld. Deze kan je nog handmatig wijzigen.
  • Yuki vult automatisch het onderwerp "Offerte voor [relatie]" in.
  • De offerte lay-out wordt overgenomen van de 'Offertes' instellingen (bij de 'Verkoopinstellingen')
  • De vervaldagen worden ook overgenomen van de 'Offertes' instellingen (bij de 'Verkoopinstellingen').

Offerteregels toevoegen

Op de offerte moeten één of meerdere te verkopen artikelen worden toegevoegd. Doorloop de volgende stappen:

• Selecteer de juiste prijslijst voor de artikelen op de offerte.
    • Indien er op de relatiekaart van de klant een (klantspecifieke) prijslijst is ingevoerd wordt deze hier automatisch ingevuld.
    • Op elke offerte die wordt aangemaakt op basis van een prijslijst in vreemde valuta zal het desbetreffende vreemde valutateken worden getoond.

• Klik onder de kop Offerteregels op het vergrootglas achter het veld Referentie of je kan in dit veld ook zoeken naar het artikel. Alleen de artikelen van de hierboven geselecteerde prijslijst worden getoond. Je hebt ook de mogelijkheid om nieuwe verkoopartikelen toe te voegen vanuit dit scherm.

• Selecteer het artikel dat je wilt toevoegen op de offerte.

• De gegevens van het artikel zoals de omschrijving worden automatisch ingevuld op de offerteregel. Wijzig indien nodig het aantal, de prijs en/of de btw-code van het artikel. Het bedrag excl. btw, het btw-bedrag en het bedrag (incl. btw) worden nu automatisch ingevuld. Om een tweede artikel toe te voegen klik je op de knop Voeg nog een regel toe.

• Via de knop met de drie puntjes heb je de mogelijkheid om een tekstregel/opmerking toe te voegen zodat dit ook mee op de offerte getoond kan worden. Ook kan je hier kiezen voor Reset waarden om de standaardwaarden van het artikel terug te zetten in de offerteregel. En tot slot kan je ook de offerteregel Verwijderen.

• Bij het toevoegen van meerdere offerteregels kan je deze ook verplaatsen aan de hand van de drie streepjes voor een offerteregel om deze naar beneden of boven te verplaatsen.

Aanvullende gegevens aan offerte toevoegen

• Selecteer het Project waaraan deze offerte moet worden toegevoegd. Dit veld is alleen beschikbaar wanneer een gebruiker met de rol 'Directie' de bundel Medium, Large of Unlimited heeft gekozen via de Yuki Store in het domein.
  • Bij het gebruik van Tags kan je offertes met dezelfde tag gemakkelijk terugvinden.

• Voeg een Bijlage toe aan de factuur vanaf jouw apparaat of vanuit Yuki-archief van maximum 5 MB. De volgende bestandsformaten worden ondersteund: pdf, doc(x), xls(x), ppt(x), txt, jpg, png, bmp en gif.

Offerte als conceptofferte bewaren

Wanneer alle gegevens van de offerte zijn ingevoerd kan je klikken op de knop Bewaar als concept om de offerte te bewaren als een conceptofferte (in werklijst 'Concepten').-