Facturen in bulk versturen

Gewijzigd op Tue, 26 Apr 2022 om 10:18 AM

Eenmaal de facturen klaar staan, heb je de mogelijkheid om deze per bulk te versturen.

Om de ingestelde standaard verzendmethode van je verkoopfacturen te controleren en/of te wijzigen klik je in de navigatiebalk op het icoon Instellingen en vervolgens in het nu geopende scherm op Verkoopinstellingen. Onder Factuuraflevering vind je in het veld Verzendmethode de ingestelde verzendmethode.

Beweeg met je muis boven het icoon Verkoop in de navigatiebalk, klik op Facturen en selecteer vervolgens in het nu geopende scherm de werklijst Te verzenden facturen

Het volgende scherm wordt geopend:

TIP!

Je kan de verzendwijze controleren door dit als kolom toe te voegen door te klikken op de knop
Kolomselectie.

Selecteer alle facturen die je per bulk wilt versturen naar je klanten.

Door te klikken op het selectievakje voor de kolomkop Type worden door Yuki standaard 50 te verzenden verkoopfacturen geselecteerd. Is het aantal verkoopfacturen dat je wilt versturen hoger dan 50 dan selecteer je alle te verzenden verkoopfacturen door te klikken op Alles selecteren (aantal). Je maakt de selectie van alle te verzenden verkoopfacturen ongedaan door te klikken op Selectie ongedaan maken (kruisje).

Klik op de knop Verwerken om de verkoopfacturen te verwerken in de administratie en per e-mail te versturen naar je klanten. Het volgende scherm wordt geopend waarin je de factuurdatum nog kan aanpassen. Indien de verzendwijze per E-mail is zal de klant een e-mail ontvangen met de verkoopfactuur als bijlage in PDF- en XML-formaat.