Wat zijn de stappen om de functionaliteit Zelfboeken te activeren?

Gewijzigd op Tue, 25 Apr 2023 om 11:44 AM

Met de functionaliteit Zelfboeken kan een ondernemer zelf de aankoop- en verkoopfacturen en de bijbehorende banktransacties verwerken in de administratie.

Het activeren hiervan gebeurt in twee stappen:

Vanaf 2022 zal de huidige Backoffice toegang vervangen worden door de nieuwe functionaliteit Zelfboeken.

Activatie door accountant

Het activeren van de functionaliteit Zelfboeken kan enkel gebeuren door een backoffice gebruiker met de rol Portaalbeheerder in het domeinfiche. Deze kan je openen door in het portaal te klikken op Beheer, vervolgens op Domeinen en dan op de naam van het domein. Klik op de knop Bewerken en vink vervolgens Zelfboeken activeren aan.

Nadat je Zelfboeken hebt geactiveerd voor dit domein wordt de workflow van het desbetreffende domein standaard uitgesloten van de Backoffice monitor. Indien gewenst, kan je achter Workflow aangeven dat de workflow wel in de Backoffice monitor moet worden opgenomen door Normaal te selecteren.

Activatie door ondernemer

Eenmaal dit geactiveerd is, kan een gebruiker met de rol 'Directie' in het domein de rol 'Backoffice' aan een gebruiker toewijzen. Bij het openen van het domein zal de ondernemer de rol Backoffice kunnen toewijzen aan de hand van onderstaande pop-up.

LET OP!

De mogelijkheid om de backoffice rol toe te voegen is enkel mogelijk vanaf het aankopen van een bundel. Deze optie is niet beschikbaar in Minimal domeinen, domeinen in de Trial-periode en indien de ondernemer reeds modules afneemt.

Indien er nog geen bundel aangekocht werd, zal de ondernemer in kwestie de boodschap krijgen dat er eerst een bundel (Small, Medium, Large of Unlimited) geactiveerd moet worden.

De eerste backoffice rol zit inbegrepen in de prijs van een bundel. Bij ieder extra backoffice rol zal 25 euro aangerekend worden aan de ondernemer.