Prijslijst(en) aanmaken, bewerken of koppelen aan een relatie

Gewijzigd op Tue, 26 Apr 2022 om 11:16 AM

In de volgende situaties is het aangeraden om extra prijslijsten in Yuki aan te maken:

• Als je zowel aan particulieren als aan bedrijven levert waarbij je soms prijzen inclusief btw gebruikt en soms prijzen exclusief btw gebruikt.

• Als je aan verschillende doelgroepen levert (bijvoorbeeld aan ondernemingen en aan eindgebruikers) en daarvoor afwijkende prijzen hanteert.

• Als je klanten in het buitenland hebt die een speciaal btw-tarief verwachten

• Als je wilt werken met prijslijsten in vreemde valuta. Om hier gebruik van te kunnen maken is het nodig dat Vreemde valuta module in het domein (via de Accountant features) geactiveerd is.

Prijslijst(en) aanmaken of bewerken

Je kan prijslijsten gaan aanmaken of bewerken door in de navigatiebalk (links) te klikken op Verkoop en vervolgens in het menu voor Prijslijsten te kiezen.

Alle prijslijsten die momenteel zijn aangemaakt in het domein worden hier getoond. Je kan een nieuwe (extra) prijslijst aanmaken door in het overzicht van alle Prijslijsten te klikken op + Nieuwe prijslijst.

Eenmaal aangemaakt kom je meteen in een overzicht van de prijslijst zelf. Door te klikken op Bewerken kan je volgende velden wijzigen: Naam, Company (administratie), Valuta en of de verkoopprijzen al dan niet inclusief btw zijn door dit aan te vinken.

Na het invoeren van de gegevens klik je op de knop Bewaren om de prijslijst aan te maken.

Prijslijst koppelen aan een relatie

Om altijd de juiste prijslijst bij een bepaalde klant te hanteren, kan je bij een relatie een prijslijst vastleggen.

Open het adresboek via Relaties in het menu, klik op Mijn adresboek, open de fiche van een klant en klik vervolgens op het tabblad Extra.

Gebruik het vergrootglas in het veld Prijslijst om de juiste prijslijst bij deze relatie (klant) vast te leggen. Klik vervolgens op de knop Bewaren.

TIP!

Om in een prijslijst alle relaties (klanten) te bekijken waarvoor deze prijslijst wordt gehanteerd klik je op de knop Relaties.