Prijsovereenkomsten

Gewijzigd op Mon, 15 May 2023 om 11:42 AM

Prijslijsten worden gebruikt om prijsstructuren voor groepen gebruikers vast te leggen en de btw te sturen. Prijsovereenkomsten kan je gebruiken om individuele prijsovereenkomsten met je klant(en) vast te leggen.

Er zijn in Yuki verschillende manieren om prijsovereenkomsten vast te leggen:

Prijsovereenkomst(en) met bepaalde klant

Open het adresboek via Relaties in het menu, klik op Mijn adresboek, open de fiche van een klant en klik linksonder in je scherm op Prijsovereenkomsten om alle bestaande prijsafspraken met deze klant te tonen.

LET OP!

Je kan enkel prijsovereenkomsten vastleggen bij al bestaande klanten. Je moet er dus al eerder een verkoopfactuur naar hebben verstuurd.

Om een nieuwe prijsovereenkomst toe te voegen, klik je op linksboven in je scherm op het plusteken

Selecteer het artikel waarvoor je een afwijkende prijs wilt vastleggen door vooraan het artikel op ">" te klikken. Voer vervolgens de nieuwe prijs (inclusief of exclusief btw) in en selecteer de correcte Btw-tarief. Klik op de knop Bewaren om de nieuwe prijsovereenkomst bij de klant vast te leggen.

Prijsovereenkomst(en) van specifiek artikel

Ga naar Verkoop, klik op Verkoopartikelen en klik vervolgens op de omschrijving van het artikel waarvan je de vastgelegde prijsovereenkomsten wilt bekijken.

Om een nieuwe prijsovereenkomst van een artikel vast te leggen, klik je op de knop Leg nieuwe prijsovereenkomst vast.

De gegevens van de prijsafspraak kunnen in de hieronder beschreven velden worden ingevoerd

Relatie

Selecteer de klant voor wie je een afwijkende prijs voor het artikel wilt vastleggen.

Prijs

Voer hier de nieuwe prijs van het artikel in.

Inclusief btw

Geef aan of de nieuwe prijs inclusief of exclusief btw is.

Btw-tarief

Selecteer het correct btw-percentage.

Valuta

Selecteer, indien nodig, de juiste valuta voor de nieuwe prijs.