Prijsbeheer bekijken of bewerken

Gewijzigd op Tue, 26 Apr 2022 om 11:15 AM

Zodra een verkoopartikel wordt toegevoegd aan een prijslijst óf de artikelprijs (in- of exclusief btw), éénheid en/of het btw-percentage wordt gewijzigd, dan kan je bij het desbetreffende artikel de prijshistorie bekijken.

LET OP!

Alleen de startdatum van de prijswijziging(en) wordt automatisch ingevuld en verwerkt in de prijshistorie van het desbetreffende artikel.

Vanuit dit scherm kan je:

• een nieuwe artikelprijs vanaf een bepaalde datum invoeren
  • de oude prijs tot een bepaalde datum invoeren
  • Btw-percentage wijzigen

Ga naar Verkoop, klik links in je scherm op Verkoopartikelen en klik vervolgens op de omschrijving van het artikel waarvan je de prijshistorie wilt bekijken. Klik onder de kop Prijslijsten op de omschrijving het artikel.

Hier zie je o.a. de einddatum van de oude prijs en de startdatum van de nieuwe prijs van het artikel.

Om voor het artikel een nieuwe prijs vanaf een bepaalde datum te gebruiken, klik je op de knop Voeg een nieuwe prijs toe.

• Door te klikken op de prijs kan je instellen dat de oude prijs tot een bepaalde datum geldig is. In het veld Geldig tot selecteer je de juiste einddatum. Ook kan je in dit scherm het Btw-tarief wijzigen.