Beschikt jouw klant over een Nederlands btw nummer en dient de omzet hiervan in vak 47 van de Belgische aangifte terecht te komen?

Dan kan je dit als volgt verwerken:

• Verwerking verkoopfacturen

Je kan de verkoopfacturen verwerken met behulp van de btw code Installatie/afstandsverkopen/IC-diensten aan niet-btw plichtigen. Deze btw code kan je activeren in het domein via Instellingen => BTW tarief

De btw bedragen kunnen teruggevonden worden op de grootboekrekening 4528000.

• Centraliseren van buitenlandse btw

Het is in Yuki niet mogelijk om deze BTW bedragen te centraliseren zoals de Belgische BTW via de BTW-centralisatie tool. Wel kan je dit jaarlijks of per kwartaal centraliseren door onderstaande te doen:

1. Maak een subrekening onder de 451000.
  2. Boek, via een diverse post, het saldo van de 4528000 naar de gemaakte subrekening.
    De betaling van de NL btw kan je dan boeken op deze subrekening zodat dit op 0 valt.