Waarden

Gewijzigd op Wed, 05 Apr 2023 om 04:52 PM

In dit overzicht zie je alle waarden die op dit moment zijn aangemaakt voor de geselecteerde analytische view.

Een waarde is een categorie waaraan je transacties kunt toewijzen die binnen jouw scope vallen. Als je binnen jouw analytische view met dimensies wilt werken, dan dien je voor elke gebruikte dimensie een waarde te koppelen aan ten minste één optie van een dimensie.

Waarde aanmaken

Klik op Boekhouding in de navigatiebalk en vervolgens op Analytisch boekhouden.

Klik op de omschrijving van de analytische view waarvoor je een waarde wilt aanmaken, klik op de tegel Waarden en vervolgens op de knop +Creëer waarde.

Je moet verplicht een optie bij één of beide dimensies selecteren wanneer de dimensie(s) al eerder werd(en) aangemaakt en geactiveerd.

Voorbeeld van de waarde 'België Sales' (dimensie Land en dimensie Afdeling)

Omschrijving (verplicht)

Voer hier de omschrijving van de waarde in (België Sales)

Code (verplicht)

Voer hier de code van de waarde in (BESALE)

Dimensie 1

Selecteer één van de opties van de dimensie (Afdeling > Sales)

Dimensie 2

Selecteer één van de opties van de dimensie (Land > België)

Nadat je de gegevens van de waarde hebt ingevoerd , klik je op de knop Bewaren.

Om een overzicht te bekomen van alle waarden die zijn aangemaakt klik je op de tegel Waarden in het Dashboard van de analytische view:

In bovenstaand overzicht heb je ook nog de mogelijkheid om een waarde te wijzigen of te verwijderen.

Waarde wijzigen of verwijderen

Beweeg met je muis boven de regel van de desbetreffende waarde, klik op de knop met de drie puntjes en vervolgens op Bewerken of Verwijderen in het dropdown menu.