Kas toevoegen of bewerken

Gewijzigd op Ma, 12 Aug om 12:58 PM

Als de onderneming werkt met één of meerdere kassen, dan kan dit toegevoegd worden in de administratie.

Een kas toevoegen of bewerken kan gedaan worden door een gebruiker met de Backoffice rol.

Hoe kan ik een kas toevoegen?

Yuki zal, op basis van de instellingen in de administratiefiche steeds een eerste kas aanmaken.
Indien bij opstart van de administratie nog niet bekend was dat er een kas aanwezig is in de onderneming, dan kan de kas toegevoegd worden via volgende stappen:

• Navigeer naar Mijn domein
  • Klik op de administratie om de instellingen ervan te openen
  • Navigeer naar het tabblad Kas
  • Kies bovenaan voor het potlood om de instellingen van de administratie te bewerken
  • Selecteer optie 1 of 2 naargelang de situatie van de onderneming
  • Klik op Bewaren

Yuki zal nu een kas genereren, terug te vinden via Bank, Kas.

Hoe kan ik meerdere kassen toevoegen ?

Indien de onderneming werkt met meerdere kassen, dan kunnen deze kassen toegevoegd worden via volgende stappen:

(De eerste kas dient steeds aangemaakt te worden via de administratiefiche!)

• Navigeer naar Bank, Kas
  • Je zal automatisch terechtkomen in de detail van de eerste kas
  • Klik bovenaan op de horizontale strepen
  • Klik op Nieuwe kas en vervolledig de gegevens

• Omschrijving: Vul hier een compacte beschrijving in waaraan de rekening herkend kan worden.  Als er meer dan één administratie in het domein aanwezig is raden we aan om ook de naam van de administratie in de omschrijving op te nemen.
    • Beheerder: Selecteer één van de aanwezige administraties in het domein als beheerder van deze kas.
    • Valuta: Selecteer de gewenste valuta.
    • Beginsaldo: Als de kas al actief was in voorgaande boekjaren, die niet in Yuki bijgehouden werden, vul dan hier het saldo in conform de eindbalans van het jaar voor het eerste boekjaar. Yuki zal automatisch een boeking maken op de kas en het bedrag tegenboeken van 550090 Wachtrekening Beginbalans banken.
    • Grootboekrekening: De grootboekrekening wordt automatisch door Yuki toegewezen zodra de gegevens van de nieuwe kas zijn bewaard in Yuki.
    • Actief: Wanneer je dit vinkje uitzet, zorg je ervoor dat de kas inactief wordt en niet wordt weergegeven in het dropdown menu waarin je een kas selecteert voordat je een kasstaat boekt.

• Klik op Bewaren

Yuki zal nu de nieuwe kas genereren, terug te vinden via Bank, Kas

Hoe kan ik het beginsaldo van een kas ingeven?

Als het beginsaldo van een kas nog ingegeven dient te worden, dan kan dit via volgende stappen:

(We vertrekken hier vanuit de situatie waarbij er één kas aanwezig is)

• Navigeer naar Bank, Kas
  • Je zal automatisch terechtkomen in de detail van de kas
  • Klik bovenaan op de horizontale strepen

• Klik op het pijltje voor de naam van de kas

• Kies bovenaan voor het potlood om de instellingen van de kas te bewerken
  • Vul het beginsaldo aan
  • Klik op Bewaren

Zijn er meerdere kassen aanwezig?

Dan kom je via Bank, Kas automatisch in het overzicht terecht van alle kassen.

Hier kan je de gewenste kas bewerken door op het pijltje vooraan de naam van de kas te klikken zodat je hier het beginsaldo kan ingeven. Yuki zal automatisch een boeking maken op de kas en het bedrag tegenboeken van 550090 Wachtrekening Beginbalans banken.