Btw-codes instellen

Gewijzigd op Tue, 28 Mar 2023 om 04:53 PM

In dit overzicht kan je alle btw-codes bekijken die op dit moment actief of inactief zijn in het domein. De btw-codes kunnen worden aangepast of nieuwe btw-codes kunnen worden toegevoegd.


Alleen een gebruiker met een Backoffice rol in het domein kan dit overzicht bekijken en btw-codes aanpassen of toevoegen.


Klik onderaan links in het domein op Meer en vervolgens  op Instellingen.

In het volgende scherm klik je op Btw-tarieven.Het volgende scherm wordt geopend:In dit overzicht kunnen alleen de actieve btw-codes of alle btw-codes getoond worden.


Van elke btw-code wordt o.a. getoond voor welk type document de code beschikbaar is, de (btw-type) omschrijving, het btw-type, het btw-percentage, de status van de btw-code (actief of inactief) en vanaf welke datum de btw-code geldig is.


TIP

Ondernemers die gebruik maken van de Yuki webservice voor een koppeling met een extern pakket kunnen hier zien welk btw-type bij welke btw-code hoort.


Door te klikken op voor de regel met de btw-code kan je de details van de btw-code bekijken en indien nodig aanpassen. Je kan hier ook een einddatum van de btw-code invullen.


Btw-code aanmaken

Vooraleer je een nieuwe btw-code aanmaakt, controleer je best even of deze niet op inactief staat in het overzicht van alle btw-codes.


Om een btw-code aan te maken in het domein klik je linksboven in je scherm op de knop +.  Het volgende scherm wordt geopend.Vul vervolgens de gegevens van de nieuwe btw-code in.


Type

Selecteer hier het juiste type. Hierdoor wordt bepaald of de btw-code kan worden gebruikt voor een aankoop- of verkoopfactuur.


Omschrijving

Tijdens het boeken van een aankoop- of verkoopfactuur wordt deze omschrijving getoond in het veld Btw-code.


Btw-percentage

Vul her het correcte btw-percentage in.


Actief

Geef aan of deze btw-code actief of inactief moet zijn in het domein.


Startdatum (optioneel)

Vanaf deze datum is de btw-code geldig.

 

Einddatum (optioneel)

De btw-code is geldig tot aan deze datum.Klik vervolgens op de knop Bewaren om de btw-code toe te voegen aan het domein.Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren