Btw-codes instellen

Gewijzigd op Tue, 28 Mar 2023 om 04:53 PM

In dit overzicht kan je alle btw-codes bekijken die op dit moment actief of inactief zijn in het domein. De btw-codes kunnen worden aangepast of nieuwe btw-codes kunnen worden toegevoegd.


Alleen een gebruiker met een Backoffice rol in het domein kan dit overzicht bekijken en btw-codes aanpassen of toevoegen.


Klik onderaan links in het domein op Meer en vervolgens  op Instellingen.

In het volgende scherm klik je op Btw-tarieven.Het volgende scherm wordt geopend:In dit overzicht kunnen alleen de actieve btw-codes of alle btw-codes getoond worden.


Van elke btw-code wordt o.a. getoond voor welk type document de code beschikbaar is, de (btw-type) omschrijving, het btw-type, het btw-percentage, de status van de btw-code (actief of inactief) en vanaf welke datum de btw-code geldig is.


TIP

Ondernemers die gebruik maken van de Yuki webservice voor een koppeling met een extern pakket kunnen hier zien welk btw-type bij welke btw-code hoort.


Door te klikken op voor de regel met de btw-code kan je de details van de btw-code bekijken en indien nodig aanpassen. Je kan hier ook een einddatum van de btw-code invullen.


Btw-code aanmaken

Vooraleer je een nieuwe btw-code aanmaakt, controleer je best even of deze niet op inactief staat in het overzicht van alle btw-codes.


Om een btw-code aan te maken in het domein klik je linksboven in je scherm op de knop +.  Het volgende scherm wordt geopend.Vul vervolgens de gegevens van de nieuwe btw-code in.


Type

Selecteer hier het juiste type. Hierdoor wordt bepaald of de btw-code kan worden gebruikt voor een aankoop- of verkoopfactuur.


Omschrijving

Tijdens het boeken van een aankoop- of verkoopfactuur wordt deze omschrijving getoond in het veld Btw-code.


Btw-percentage

Vul her het correcte btw-percentage in.


Actief

Geef aan of deze btw-code actief of inactief moet zijn in het domein.


Startdatum (optioneel)

Vanaf deze datum is de btw-code geldig.

 

Einddatum (optioneel)

De btw-code is geldig tot aan deze datum.Klik vervolgens op de knop Bewaren om de btw-code toe te voegen aan het domein.Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren