Korting contant

Gewijzigd op Thu, 06 Apr 2023 om 04:53 PM

In Yuki heb je de mogelijkheid om korting op aankoopfacturen in te geven in het boekingsscherm. Indien een gebruiker met voldoende rechten een factuur dan wil betalen via de betaallijst kan de korting automatisch mee in rekening worden genomen, zolang de vervaldatum van de factuur niet verstreken is.

Stap 1: Activeer de functie

De betalingskorting kan alleen geactiveerd worden door de eigenaar van een domein, of iemand met de rol Security manager. Die beslist namelijk of er met korting gewerkt dient te worden of niet. Het activeren dient te gebeuren in de betaallijst.

• Ga naar de betaallijst via de Bank knop
  • Klik op het tandwieltjes rechts in het scherm (enkel zichtbaar voor de eigenaar van het domein of een gebruiker met de rol Security manaer)

• Schakel betalingskorting in door dit aan te vinken.

Stap 2: Boek een factuur met korting

Wanneer de functionaliteit geactiveerd is zal je twee nieuwe velden zien in het boekingsscherm. In één veld kan je het percentage van de korting ingeven, in het andere veld het bedrag. Wanneer je een van de twee invult zal het andere veld automatisch ook berekend worden. Na het afhandelen van de factuur zal Yuki dit percentage ook opslaan in de standaardwaarden van de relatie, zodat de volgende keer automatisch weer een korting kan worden toegepast.

Stap 3: Betaal de factuur met korting (ondernemer)

In de betaallijst zal de factuur met korting zichtbaar zijn. De korting wordt in het groen aangegeven als de vervaldatum nog niet overschreden is. Indien dat wel het geval is staat de korting in het rood. Het blijft mogelijk om met korting te betalen.

In het concept betaalbestand kan per factuur aangevinkt worden (achteraan) of de betalingskorting (BK) nog toegepast moet worden of niet. Standaard staat dit aan bij een betaling voor de vervaldatum. Het bedrag dat je hier ziet staan zal dan uiteindelijk ook in het SEPA betaalbestand staan dat opgeladen kan worden bij de bank.