Algemene voorwaarden (en verwerkersovereenkomst) instellen

Gewijzigd op Tue, 28 Feb 2023 om 05:19 PM

Algemene voorwaarden

Om steeds in overeenstemming te zijn met de geldende wet- en regelgeving, en met de werking van Visma l yuki en die van ons platform, hebben we onze gebruikers- en contractvoorwaarden vernieuwd. Onze nieuwe voorwaarden gaan van kracht vanaf 1 februari 2023. Via deze link kan je onze nieuwe voorwaarden steeds raadplegen.

Indien je vragen hebt over deze voorwaarden, mag je deze mailen naar yuki.privacy@visma.com. Ons Legal & Data Protection team zal elke vraag beantwoorden.

Verwerkersovereenkomst

Het accountantskantoor heeft als (sub)verwerker de verantwoordelijkheid om een eigen verwerkersovereenkomst te sluiten met de klant (ondernemer). In het portaal heb je de mogelijkheid om een verwerkersovereenkomst op te laden.

Alleen een gebruiker met de rol 'Portaalbeheerder' kan de algemene voorwaarden bekijken, afdrukken en/of downloaden. Ze blijven altijd beschikbaar in het portaal. Een gebruiker met de rol 'Portaal backoffice' heeft geen toegang tot dit scherm.

Vanuit je desktop van het backoffice portaal klik je rechtsboven in je scherm op het icoon Instellingen.  Klik vervolgens in het nu geopende scherm op Algemene voorwaarden.

De verwerkersovereenkomst met de klant dient te worden bevestigd door de tekenbevoegde. Alleen de eigenaar van een domein of een gebruiker met de rol 'Directie' is tekenbevoegd.

Zodra de klant de overeenkomst heeft bevestigd/getekend wordt een e-mail met de getekende overeenkomst verstuurd naar het e-mailadres van het accountantskantoor. Deze e-mail wordt natuurlijk ook verstuurd naar de klant.

Je kan een eigen overeenkomst óf een Yuki voorbeeld overeenkomst uploaden om te laten ondertekenen door je klanten.
  • Eigen verwerkersovereenkomst uploaden
Om je eigen verwerkersovereenkomst beschikbaar te stellen voor alle eigenaren of gebruikers met de rol 'Directie' in de domeinen van het portaal klik je op knop Uploaden. De overeenkomst kan alleen worden geüpload als PDF.
  • Yuki voorbeeld verwerkersovereenkomst
Om de Yuki voorbeeld verwerkersovereenkomst te gebruiken klik je op de link Download Yuki voorbeeld verwerkersovereenkomst.

Het voorbeeld document (in Word) wordt direct gedownload. Nadat je je eigen gegevens hebt verwerkt in dit voorbeeld upload je de aangepaste overeenkomst zoals hierboven beschreven bij 'Eigen overeenkomst uploaden'. De aangepaste overeenkomst kan alleen worden geupload als PDF.

De verwerkersovereenkomst met de klant kan maar één keer worden geüpload. Mocht je de geüploade overeenkomst willen wijzigen neem dan contact op met Yuki support.
Na het uploaden wordt de verwerkersovereenkomst direct via een pop-up ter ondertekening aangeboden aan de eigenaren van al je domeinen en aan alle gebruikers met de rol 'Directie'.