Algemene voorwaarden (en verwerkersovereenkomst) instellen

Gewijzigd op Thu, 16 Sep 2021 om 01:31 PM

Algemene voorwaarden

Met de komst van de GDPR was het noodzakelijk om de algemene voorwaarden te vernieuwen die voldoen aan de laatste Europese wet- en regelgeving omtrent de privacy.

Alleen een gebruiker met de rol 'Portaalbeheerder' kan de algemene voorwaarden en de verwerkersovereenkomsten bekijken, afdrukken en/of downloaden. Ze blijven altijd beschikbaar in het portaal. Een gebruiker met de rol 'Portaal backoffice' heeft geen toegang tot de algemene voorwaarden en verwerkersovereenkomsten in het portaal en de domeinen.

Vanuit je desktop van het backoffice portaal klik je rechtsboven in je scherm op het icoon Instellingen.

Klik vervolgens in het nu geopende scherm op Algemene voorwaarden.

Het volgende scherm wordt geopend:

Verwerkersovereenkomst met klant (ondernemer)

Het accountantskantoor heeft als (sub)verwerker de verantwoordelijkheid om een eigen verwerkersovereenkomst te sluiten met de klant (ondernemer).  De verwerkersovereenkomst met de klant dient te worden bevestigd door de tekenbevoegde. Alleen de eigenaar van een domein of een gebruiker met de rol 'Directie' is tekenbevoegd.

Zodra de klant de overeenkomst heeft bevestigd/getekend wordt een e-mail met de getekende overeenkomst verstuurd naar het e-mailadres van het accountantskantoor. Deze e-mail wordt natuurlijk ook verstuurd naar de klant.

Je kan een eigen overeenkomst óf een Yuki voorbeeld overeenkomst uploaden om te laten ondertekenen door je klanten.

• Eigen verwerkersovereenkomst uploaden

Om je eigen verwerkersovereenkomst beschikbaar te stellen voor alle eigenaren of gebruikers met de rol 'Directie' in de domeinen van het portaal klik je op knop Uploaden. De overeenkomst kan alleen worden geüpload als PDF.

• Yuki voorbeeld verwerkersovereenkomst

Om de Yuki voorbeeld verwerkersovereenkomst te gebruiken klik je op de link Download Yuki voorbeeld verwerkersovereenkomst.

Het voorbeeld document (in Word) wordt direct gedownload. Nadat je je eigen gegevens hebt verwerkt in dit voorbeeld upload je de aangepaste overeenkomst zoals hierboven beschreven bij 'Eigen overeenkomst uploaden'. De aangepaste overeenkomst kan alleen worden geupload als PDF.

De verwerkersovereenkomst met de klant kan maar één keer worden geüpload. Mocht je de geüploade overeenkomst willen wijzigen neem dan contact op met Yuki support.

Na het uploaden wordt de verwerkersovereenkomst direct via een pop-up ter ondertekening aangeboden aan de eigenaren van al je domeinen en aan alle gebruikers met de rol 'Directie'.

Gebruikersvoorwaarden en addendum verwerkersovereenkomst met Yuki

Yuki heeft als (sub)verwerker ook de verantwoordelijkheid om een verwerkersovereenkomst te sluiten met partners. In deze overeenkomst staan de afspraken die worden gemaakt over de verwerking van  persoonsgegevens, procedure rondom datalekken, recht op audit en de technische en organisatorische beveiligingsmaatregelen die zijn  genomen in de software.

Klik op Bekijken om deze te bekijken, af te drukken en/of te downloaden.

De verwerkersovereenkomst met Yuki (Addendum gegevensverwerking) dient te worden bevestigd door de tekenbevoegde. Alleen een gebruiker met de rol 'Portaalbeheerder' is tekenbevoegd. Je bevestigt de verwerkersovereenkomst door het vakje voor de regel: Ik heb de verwerkersovereenkomst gelezen en accepteer hierbij de overeenkomst als gemachtigde ondertekenaar namens ... aan te vinken en vervolgens op de knop Bevestigen  te klikken.

Het volgende scherm wordt geopend waarin de tekenbevoegde deze kan bevestigen door het wachtwoord in te geven.

Hierna ontvang je een e-mail met de getekende overeenkomst, deze zal worden gestuurd naar het e-mailadres waarmee je hebt ingelogd. Deze e-mail wordt natuurlijk ook verstuurd naar Yuki.

In het onderstaande scherm zie je dat het addendum gegevensverwerking Yuki gelezen en geaccepteerd is en nu alleen nog maar kan worden bekeken.