Inconsistentie 54 - Transacties waar professioneel % niet werd toegepast

Gewijzigd op Ma, 7 Okt om 12:11 PM

Om een correcte fiscale tabel te kunnen presenteren in onze software, hebben we als veiligheidscheck inconsistentie 54 toegevoegd. Deze controle toont alle transacties op kosten-, opbrengsten- en investeringsrekeningen die een professioneel % moesten hebben, maar waar dit door omstandigheden niet werd opgeslagen. Klik in het domein op de rode driehoek van de inconsistentie of navigeer via Backoffice naar Inconsistenties

Indien er een inconsistentie is zal Yuki aantonen op hoeveel boekingen deze voorkomt.



Je kan doorklikken op het aantal zodat je kan zien op welke boekingen het percentage niet werd toegepast.  



Deze inconsistentie kan je oplossen door te klikken op de Omschrijving van de transactie en deze opnieuw te verwerken. Afhankelijk van het type document zal het opnieuw verwerken anders verlopen. Het is belangrijk om hierbij rekening te houden met het professioneel percentage dat bij de originele boeking gebruikt werd: staat dit nog steeds hetzelfde ingesteld of niet? Indien dit afwijkt bestaat de kans dat Yuki de herverwerking niet zal toestaan gezien dit een btw-impact kan hebben. 


Aankoopfacturen en doorgestuurde/opgeladen verkoopfacturen kan je opnieuw verwerken door in het boekingsscherm te klikken op de herverwerkingsknop.         


Voor verkoopfacturen aangemaakt in Yuki kan je via de factuurbewerkingen 1 grootboekrekening aanpassen (zonder btw-impact) en nadien terugzetten naar de juiste grootboekrekening. De gehele boeking zal nu wel rekening houden met het professioneel percentage.


In de geïmpacteerde manueel geboekte diverse posten verwijder je één transactieregel uit de boeking en boek je deze opnieuw in. Heel  de boeking zal dan correct staan wat betreft het op te slagen professioneel %.

  • De automatische resultaatsboeking zal aangepast worden bij een wijziging van het resultaat door een nieuwe boeking op een 6- of 7-rekening te maken. 
  • Automatisch aangemaakte diverse posten dien je te verwijderen en opnieuw aan te maken.

 

Bank- en kastransacties kan je herverwerken door tijdelijk de grootboekrekening te wijzigen en opnieuw aan te passen naar de correcte rekening.



Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren