Verkoopartikel toevoegen

Gewijzigd op Mon, 12 Jun 2023 om 11:33 AM

Voordat je verkoopfacturen gaat aanmaken en versturen naar je klanten moeten eerst de verkoopartikelen worden toegevoegd.

In de Verkoop omgeving kan je via Verkoopartikelen een nieuw verkoopartikel toevoegen door te klikken op de knop Nieuw verkoopartikel. Deze zal toegevoegd worden aan de Standaard prijslijst. Indien er met meerdere prijslijsten gewerkt wordt, kan een ander prijslijst worden ingevuld bij het aanmaken van een verkoopartikel

Artikelgegevens

De gegevens van het artikel kunnen in de hieronder beschreven velden worden ingevuld. Eenmaal gedaan  klik je op de knop Aanmaken om het artikel toe te voegen.

Omschrijving (verplicht)

Dit is de omschrijving die zichtbaar zal zijn op de factuur. De omschrijving kan tijdens het aanmaken van de factuur nog worden aangepast. Het is ook mogelijk de Engelse of Franse omschrijving in te voeren door te klikken op Vertalingen. Deze vertaling zal gebruikt worden indien er gekozen wordt voor een Engelse of Franse lay-out.

Referentie

De referentie is de artikelcode. Deze kan gebruikt worden om te zoeken naar het artikel. De referentie kan niet op de factuur getoond worden. Bij gebruik van UBL voor de verkoopfacturen, zal de referentie worden opgeslagen in het 'Sellersitemidentification' veld.

Grootboekrekening (verplicht)

Vul hier in op welke grootboekrekening de omzet van dit artikel door Yuki geboekt moet worden. Stem dit altijd af met de accountant!

Prijslijst

Selecteer hier de prijslijst waaraan het verkoopartikel moet worden toegevoegd. Hier zal eerst de Standaard prijslijst staan en kan je aanpassen indien er gewerkt wordt met meerdere prijslijsten.

Verkoopprijs (verplicht)

Hier vul je de standaard verkoopprijs van het artikel in. Afhankelijk van de instellingen van de prijslijst waarin het verkoopartikel wordt opgenomen, zal dit de prijs inclusief of exclusief btw zijn dat ingevuld dient te worden. De Standaard prijslijst bevat de prijzen exclusief btw.

Btw-tarief

Vul hier in welk btw-tarief op dit artikel van toepassing is. Stem dit altijd af met de accountant!

Leverancier

Selecteer hier indien gewenst de externe leverancier waar het artikel wordt aangekocht.

Tags

Aan een verkoopartikel kan je één of meerdere tags koppelen zodat het verkoopartikel makkelijk te identificeren en terug te vinden is in Yuki.

Standaard tekstregel

Deze wordt gebruikt om de tekstregel te vullen als het artikel wordt geselecteerd in een verkoopfactuur.

Notities

In dit veld kan je eventueel interne notities over het artikel vastleggen.