Betaalbestand verwijderen

Gewijzigd op Tue, 19 Mar 2024 om 05:09 PM

Let op: Hieronder lichten we de stappen toe hoe je betaalbestanden kan verwijderen in de Betà versie van de betaallijst.

Wie kan een betaalbestand verwijderen?

Alleen een gebruiker met de rol van Directie kan een concept of betaalbestand verwijderen.

Waar kan je je concept of definitief gemaakte betaalbestanden terugvinden?

Een overzicht van alle concept en/of  definitief gemaakte betaalbestanden kunnen steeds teruggevonden worden in Betaalhistorie

Hoe kan je een betaalbestand verwijderen?

Je kan op 2 manieren een concept of definitief gemaakt betaalbestand verwijderen:

• Vanuit het overzicht Betaalhistorie

Navigeer naar Betaalhistorie. Klik achteraan het betaalbestand op de 3 puntjes en kies voor Verwijderen

• Vanuit de detail van een concept of definitief gemaakt betaalbestand

In de detail van een concept betaalbestand kan je rechts bovenaan kiezen voor Meer acties waarna je klikt op Verwijderen

In de detail van een definitief gemaakt betaalbestand kan je rechts bovenaan kiezen voor Verwijderen.

Aandachtspunt! Waarschuwing bij verwijderen betaalbestand

Als je een betaalbestand gaat verwijderen, zal Yuki de facturen die opgenomen waren in dat betaalbestand  terug willen plaatsen naar het menu Te betalen.

Belangrijk:

Yuki zal enkel de facturen van dat verwijderde betaalbestand terugplaatsen naar  Te betalen als deze facturen op het moment van verwijderen nog niet afgepunt zijn. Hier zal steeds een waarschuwing aan vooraf gaan.

Heb je intussen een factuur betaald buiten Yuki om? Markeer ze als betaald via de betaallijst om vergissingen te vermijden.

Bij het verwijderen van een concept betaalbestand zal Yuki onderstaande waarschuwing weergeven. Klik op Verwijderen om de actie te bevestigen

Bij het verwijderen van een definitief gemaakt betaalbestand zal Yuki onderstaande waarschuwing weergeven. Geef de reden op en klik vervolgens op Verwijderen