Google Drive

Gewijzigd op Mon, 29 Nov 2021 om 07:20 AM


Alle documenten kunnen op een eenvoudige manier aangeleverd worden door ze met Yuki te delen via Google Drive. Of het nu gaat om documenten die Yuki moet verwerken, of documenten die je zelf wilt archiveren, het aanleveren van je documenten is in een handomdraai geregeld.


LET OP!

Alle documenten die langer dan 30 dagen op een drive map staan, zullen niet opgehaald worden door de koppeling! Dit ter beveiliging dat enkel recente documenten opgehaald kunnen worden. Een handige check hierbij is om dit na te kijken op basis van de datum onder "Gemaakt op" bij de eigenschappen van het document in kwestie. Indien het document alsnog in jouw boekhouding moet zitten, is de oplossing om het bestand tijdelijk uit de gedeelde Drivemap te halen en te downloaden naar jouw computer. Hierna kan je deze terug opladen in de map en zal het zonder probleem opgehaald worden.

Hoe kan je documenten aanleveren?


Het aanleveren van documenten doe je door een map in je Google Drive account te delen met Yuki. Hiervoor maak je een nieuwe map aan met de naam dat terug te vinden is in het domein! In veel gevallen zal dat het domeinnaam zijn. Indien de naam niet klopt, kunnen wij de map niet accepteren.


De naam dat gebruikt moet worden en de code dat meegegeven moet worden, vind je terug door naar de Yuki Postbus te gaan en vervolgens te klikken op de knop Drive


Een map dat je wil delen kan je binnen je Google Drive op een willekeurige locatie aanmaken. Bijvoorbeeld als volgt:


Mijn schijf/<domeinnaam>Mappen delen met Yuki


Eenmaal aangemaakt, klik je met de rechtermuisknop op de map en kies je voor Delen. In het nieuwe scherm dat zich opent voeg je de gebruiker support@yukisoftware.be toe met het recht om te mogen bewerken. 


In de optionele persoonlijke boodschap moet je onderstaande unieke code vermelden. Deze code gebruiken wij om te verifiëren dat het om een legitiem verzoek gaat van een bestaande Yuki klant.
Deze code vind je terug binnen je domein onder de Yuki postbus > Selecteer een map > Kies voor Drive:

support@yukisoftware.be. De documenten die aangeboden worden via Google Drive zullen naar de map Verwerkt in de gedeelde map verplaatst worden. De bestanden die Yuki succesvol heeft ontvangen kan je terugvinden in de Digitale Postbus.Google Drive installeren op je PC


Indien je gemakkelijk bestanden van op je PC in Google Drive wil plaatsen kan je hiervoor bepaalde software downloaden en installeren. Sinds eind 2017 kan je hiervoor best gebruik maken van Google Drive File Stream. Dit is een gemakkelijk te installeren programma dat jouw PC verbindt met de Google Drive cloud! Meer informatie en een link om de software te downloaden vind je op de website van Google.Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen

Feedback verzonden

We waarderen uw moeite en we gaan proberen om het artikel te verbeteren