Via Uploaden is het mogelijk om verschillende bestanden (opgeslagen op harde schijf computer) op te laden in een Yuki domein. Eenmaal geüpload, worden deze documenten klaar gezet voor de verwerking. 


Om documenten op te laden ga je naar de Yuki Postbus. Kies voor Uploaden door te klikken op een map naar keuze. De map zal bepalen waarin de documenten gearchiveerd zullen worden.  Indien je een bulk van verschillende documenten wilt opladen (aankoop-, verkoopfacturen, csv bestanden) kies je voor de map Uitzoeken Yuki. Bij het verwerken plaatst Yuki de documenten in de correcte mappen. Het volgende scherm wordt geopend: In geval van meerdere administraties in een domein, moet je eerst kiezen voor welke administratie je documenten wil opladen.

Hier kan je aan de hand van Selecteer bestanden de gewenste bestanden die zich op jouw computer bevinden, selecteren. Eenmaal gedaan, kan je klikken op Uploaden starten. Hierbij is het belangrijk om de te wachten tot de volledige uploadproces voltooid is. Indien dat niet gedaan wordt, zijn de bestanden weg. 


Om meerdere bestanden tegelijk te selecteren tijdens het uploaden, kan je altijd gebruik maken van de Shift-toets bij het aanklikken van de documenten.