Fiches 281.50 - Verzamelbestand

Gewijzigd op Tue, 31 May 2022 om 11:40 AM

Als accountant heb je in Yuki de mogelijkheid om meerdere fiches 281.50 over verschillende domeinen heen in één XML-bestand aan te leveren. In dit bestand zullen de gegevens van de accountant aanwezig zijn gevolgd door de verschillende fiches per administratie in Yuki.

Stap 1. Fiches 281.50 markeren als 'Klaar om te verzamelen'

Via de Aankoop tegel kan je het overzicht openen met de leveranciers die opgenomen zijn in de fiches 281.50. Hier heb je de mogelijkheid om de fiche af te sluiten en te downloaden, of het kan opgenomen worden in een verzamelbestand door te klikken op de knop 'Klaar om te verzamelen'.

Indien het domein meerdere administraties bevat, kan je rechtsboven filteren op de correcte administratie en deze eveneens aanmerken om te verzamelen.

Herhaal deze stap voor de verschillende domeinen die je wenst op te nemen in het verzamelbestand. Ieder fiche met deze status zal in de volgende stap, opgelijst worden in jouw backoffice portaal.

Stap 2. Fiches 281.50 Verzamelbestand aanmaken.

In jouw backoffice portaal klik je onder Workflow op Belastingen. Hier kan je filteren op het overzicht Fiches 281.50 per administratie

In dit overzicht zie je alle Fiches 281.50 die aangemerkt zijn geweest als Klaar om te verzamelen. Onder deze status zal je de verschillende administraties kunnen selecteren waarvan je een verzamelbestand wenst aan te maken.

Selecteer de administratie en klik op de knop Maak Verzamelbestand aan

Volgend scherm zal zich openen waarin je de mogelijkheid om de xml te downloaden zodat je deze kan indienen. Door te klikken op Downloaden en indienen verandert de status van het verzamelbestand van Aan te leveren naar Aangeleverd.

Overzicht aangemaakte verzamelbestanden

In het backoffice portaal kan je steeds een overzicht opvragen van de reeds aangemaakte verzamelbestanden. Dit kan je doen door te kiezen voor het overzicht Fiches 281.50 verzamelbestanden.

Indien het verzamelbestand nog niet gedownload werd dan kan je deze vanuit dit overzicht finaal maken door te klikken op inVanuit dit overzicht kan je het verzamelbestand finaal maken door te klikken op Indienen. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om het bestand te bekijken waardoor je kan zien welke administratie opgenomen zijn in het verzamelbestand, deze te verwijderen of te downloaden via de drie puntjes achteraan.

Ieder verzamelbestand zal de status Aangeleverd of Aan te leveren hebben.

• Aangeleverd staat voor een reeds gedownload verzamelbestand. De status Aan te leveren zal getoond worden bij verzamelbestanden waarbij xml nog niet gedownload werd.