Manueel fiches 281.50 aanpassen en definiëren

Gewijzigd op Mon, 27 Feb 2023 om 06:38 PM

Omdat fiches 281.50 niet altijd volautomatisch kunnen ingesteld worden gezien de vele uitzonderingen en wetswijzigingen van de afgelopen jaren, hebben we een aantal mogelijkheden voorzien om deze manueel te gaan aanpassen. Wanneer je doorklikt op eender welk bedrag in het overzicht kom je terecht in een detail van de fiche 281.50 voor de relatie in kwestie. 


Manueel toewijzen van transacties

Wanneer je transacties vooraan in de regel aanvinkt, zal je deze manueel kunnen toewijzen aan een andere klasse of ervoor kunnen opteren om deze alsnog niet op te nemen door na selectie van dergelijke vakjes te kiezen voor “Niet opnemen in fiches”. Dit kan je transactie per transactie afzonderlijk gaan toewijzen. 



Standaard klasse

Helemaal rechts bovenaan kan je kiezen om alle transacties van een bepaalde relatie op te nemen onder één bepaalde standaardklasse ongeacht op welke grootboekrekening deze transacties geboekt werden. Belangrijk: een standaardklasse toewijzen heeft GEEN impact op de reeds manueel verplaatste of toegewezen transacties. Het heeft wel impact op de door Yuki automatisch toegewezen transacties en op de transacties die in de toekomst nog geboekt zullen worden voor deze relatie.



Niet opnemen in fiches

Vanuit het overzicht, heb je de optie om een relatie niet op te nemen in de fiche door dit aan te vinken. Ook voor de volgende jaren zullen alle transacties voor deze relatie standaard niet worden opgenomen in de fiches. 



Door in detail naar de transacties van een relatie te gaan, is het ook mogelijk om per factuur aan te duiden dat deze niet opgenomen mag worden in de fiches. 



Markeer als volledig betaald

Als je wilt aangeven dat alle aangegeven bedragen ook effectief betaald werden, dan kan je ‘Markeer als volledig betaald’ aanvinken. Dit zal er voor zorgen dat Yuki klasse G als blanco-leeg zal indienen. Dit is handig als de ondernemer alle bedragen wel degelijk betaald heeft, maar bijvoorbeeld een eenmanszaak is waarvoor geen banken geboekt werden in Yuki. 





Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren