PayPal mutaties importeren

Gewijzigd op Tue, 24 Oct 2023 om 12:29 PM

In Yuki is het mogelijk om gegevens van PayPal elektronisch in te lezen. PayPal-rekeningen komen in Yuki in een aparte groep voor Online betalingsproviders te staan. Een van de eigenschappen van een PayPal-rekening is het ontbreken van een rekeningnummer. Daarom gebruiken we het e-mailadres waarmee je inlogt voor je PayPal-rekening.

Je PayPal transacties moet je in Yuki aanleveren in CSV formaat 'Kommagescheiden - Betalingen die het saldo beïnvloeden'.

Hieronder wordt beschreven op welke manier je PayPal bestanden kan downloaden voor PayPal zakelijk.

Vooraf:

• Het is in Yuki niet mogelijk om PayPal transacties van een privé rekening te importeren. Je PayPal-rekening moet van het type 'Zakelijk' zijn om de juiste exportbestanden te kunnen genereren.
    • Je kan dit type rekening makkelijk herkennen doordat je toegang zou moeten hebben tot de zakelijke tools. Via rechtsboven te klikken op je gebruikersnaam en te kiezen voor "Profielinstellingen" kan je ook je rekeningtype controleren:
  • De transacties mogen alleen in Euro's worden geëxporteerd (gedownload), andere valuta kan door Yuki niet worden ingelezen.
  • Het PayPal bestand mag voor slechts één e-mailadres transacties bevatten. Indien je meer e-mailadressen hebt gekoppeld aan je PayPal account moet je de transacties in aparte bestanden exporteren en uploaden in Yuki.
  • Het PayPal bestand dient in het Nederlands te zijn. Je kan de taal van je PayPal aanpassen als volgt:
    • Log in op je PayPal account

• Klik rechts bovenin het scherm op 'Profile' (icoon in de vorm van radar)

• Klik op ‘Account Options’

• Kies achter 'Language' voor 'Nederlands'

• Je krijgt nu de melding 'You might not see the language you chose until the next time you log in to PayPal.'

• Je logt uit en opnieuw in.

PayPal zakelijk

• Je logt in op PayPal
  • Je klikt bovenin je scherm op 'Activiteit' en vervolgens op 'Alle transacties'

• Selecteer de periode waarvan je de transacties wilt downloaden. Klik vervolgens op de knop 'Toepassen'.

• Als er transacties binnen de gekozen periode vallen, klik je rechts in je scherm op de knop 'Downloaden'

• In het volgende scherm krijg je een aantal types van rapporten te zien. Kies hier onder het tabje 'Activbiteit' voor het 'Activiteitenrapport'.
    Tip: door in het activiteitenrapport op het sterretje te klikken kan je dit exporttype toevoegen aan je favorieten waardoor je het volgende keer sneller terugvindt.
  • In de volgende stap geeft PayPal je de mogelijkheid om een gedetailleerd activiteitenrapport op te maken. Kies hier steeds voor het transactietype "Van invloed op saldo", in opmaak "CSV".
    • Klik vervolgens op de knop 'Rapport maken' om een verzoek in te dienen om het rapport met transacties te genereren.

• Wanneer het rapport klaar is kan je dit via het overzicht downloaden en uploaden in Yuki.

Let op: het gedownloade bestand vanuit PayPal dient rechtstreeks opgeladen te worden in Yuki zonder dit eerst te openen in Excel. Wanneer je dit wel zou openen in Excel kan het namelijk dat er automatisch extra tekens worden toegevoegd waardoor een ander programma als Yuki het bestand niet meer kan uitlezen.