Betaallijst - Creditnota verrekenen

Gewijzigd op Di, 19 Mrt om 4:46 PM

Als je een aankoopcreditnota hebt, kan je deze steeds verrekenen met een nog openstaande factuur van dezelfde leverancier. Ook kan je via deze weg een voorafbetaling verrekenen. Zo zal Yuki het openstaand te betalen bedrag aanpassen.


Hoe kan je dit verrekenen?


Als er een aankoopcreditnota aanwezig is, kan je dit herkennen aan het rode uitroepteken bij de nog te betalen aankoopfactuur:Klik op de drie puntjes rechts van de factuur zodat je in onderstaand scherm komt en vervolgens op de knop Bekijk openstaande transacties van relatie: (Je kan hier ook de datumfilter aanpassen indien nodig.)
Klik of op het gele vierkantje bij de creditnota of bij de aankoopfactuur. Afhankelijk van wat je kiest kan je de creditnota verrekenen met de nog openstaande factuur/facturen of de openstaande factuur verrekenen met de openstaande creditnota(s).


Selecteer het te verrekenen document door deze via het vinkje aan te duiden en klik vervolgens op Bewaar linksbovenaan: Wanneer verrekend, zal Yuki in het overzicht Te betalen het aangepaste bedrag laten zien. Het blauwe icoontje geeft aan dat de factuur al gedeeltelijk afgepunt is door het verrekenen van een creditnota. 
Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren