Onbetaalde facturen

Gewijzigd op Wed, 22 Feb 2023 om 09:41 PM

In Yuki kan je een overzicht bekijken van alle aankoopfacturen die in zijn geheel of gedeeltelijk nog niet betaald werden. Het verschil met de openstaande lijst van leveranciers is dat hier enkel facturen getoond worden terwijl de openstaande lijst zowel betalingen als facturen weergeven. Vanuit dit overzicht kun je de betaallijst openen om facturen via een SEPA betaalbestand te betalen. Hiervoor dient de Yuki Betaalservice geactiveerd te zijn. 


Alleen de eigenaar van het domein en gebruikers met de rol Directie kunnen facturen markeren als Betaald of In behandeling zetten.


Ga naar  Aankoop en klik vervolgens links in het menu onder Bijzondere facturen op Onbetaalde facturen  1. Maak hier een keuze waarop je wil zoeken: Onderwerp, Bedrag, Leverancier, Factuurnummer, Tag of Project
  2. Vul hier het zoekcriteria in. Door op de knop Zoek te klikken wordt het filter op de lijst toegepast. Wanneer de Vreemde valuta module is geactiveerd in de Yuki store kan je ook filteren op Valuta.
  3. Door op dit symbool te klikken, zal het schermvoorbeeld ook getoond worden van de geselecteerde aankoopfactuur.
  4. Indien de factuur reeds betaald werd (zonder gebruik van de Betaalservice in Yuki), kan je hier de factuur selecteren en in de grijze taakbalk kiezen voor Betaald. Deze zullen vervolgens naar de categorie Betaling onderweg verplaatst worden.
  5. Je kan een factuur in behandeling plaatsen voor bijvoorbeeld verder uitzoekwerk of in afwachting van een creditnota. Deze zullen dan ook terug te vinden zijn in het overzicht In behandeling waar de facturen vrijgegeven kunnen worden voor betaling 
  6. Open de betaallijst om facturen via een SEPA betaalbestand te betalen.
  7. Hiermee zullen enkel de aankoop creditnota's getoond worden. 
  8. Er kan gefilterd worden op alle aankoopfacturen of enkel deze van een bepaalde administratie.
  9. Pas de getoonde kolommen in dit overzicht aan.
  10. Download het getoonde overzicht als een CSV-bestand (Excel).


LET OP!

Indien je gebruik maakt van de betaallijst (extra betalende module) raden we aan om dit overzicht niet te gebruiken om de administratie van de aankoopfacturen bij te houden en enkel gebruik te maken van de overzichten in de betaallijst.
Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren