Batchverwerking

Gewijzigd op Thu, 30 Mar 2023 om 04:51 PM

Het is mogelijk om meerdere banktransacties tegelijkertijd te verwerken met de functionaliteit Batchverwerking. Dit is een eenmalige handmatige actie waarbij in bulk op een snelle manier banktransacties verwerkt kunnen worden en herkenningsregels voor kunnen worden aangemaakt. 


Je gaat naar de batchverwerking door in de workflow Te verwerken banktransacties bovenin je scherm te klikken op Batchverwerking.In het bovenste gedeelte vul je de criteria in van de verwerking (waarop Yuki moet zoeken), in het onderste gedeelte zie je de transacties die aan de criteria voldoen.Zoek (criteria) 

 • Grootboekrekening: Alle banktransacties die zijn geboekt op deze grootboekrekening.
 • Relatie: Alle banktransacties die zijn gekoppeld aan deze relatie.
 • Eigen bankrekening: Geef hier aan of de transactie van een specifieke bankrekening of kas afkomstig moet zijn. Als je dit leeg laat, mag de transactie van alle rekeningen en kassen afkomstig zijn.
 • Vanaf Datum ... Tot ...: Geef hier aan binnen welke grenzen een datum moet liggen.
 • Vanaf Bedrag ... Tot ...: Geef hier aan binnen welke grenzen het bedrag moet liggen. Deze bedragen zijn altijd positief.
 • Omschrijving: Als criterium kan je zoeken naar trefwoorden uit de omschrijving. Standaard is dat de omschrijving het ingevulde woord bevat zoals je dat in het criterium definieert. Ook delen van een woord in de omschrijving worden zo herkend.
 • Tegenrekening: Dit is de bankrekeningnummer van de tegenpartij (aan wie betaalt of van wie ontvangen). 
 • Naam tegenrekening: Dit is de naam van de tegenpartij (klant of leverancier)
 • Type: Dit zijn typen transacties die al in het afschrift door de bank worden meegegeven. Voorbeeld van typen zijn: bankkosten, incasso etc.
 • Af / Bij: Geef aan of het om een betaalde of ontvangen transactie gaat. 
 • Backoffice status: Alle open bankafschriftregels, alle afschriftregels die in behandeling zijn of alle afschriftregels.


Als je banktransacties verwerkt, zou je bijvoorbeeld de omschrijving en tegenpartij kunnen invullen, filteren op alle open banktransacties bij Backoffice status en kiezen voor Af of Bij.

Vervolgens klik je op Zoek waardoor een het onderdeel Vervangen getoond zal worden. 


Vervangen

Je geeft hier aan hoe de banktransacties in deze batch verwerkt moeten  worden in Yuki. Daarbij kan je ook aangeven of deze banktransacties in de toekomst wel of niet automatisch worden afgehandeld door Yuki door er een Verwerkingsregel voor aan te maken.  • Grootboek: Selecteer hier de grootboekrekening waarop te verwerken banktransacties geboekt moeten worden. Het is niet mogelijk om direct op een bank- of kasrekening te boeken!! Als je kiest voor een omzet- of kostenrekening, kan je aangeven welke btw hierop van toepassing is.
 • Relatie: Kies een bestaande relatie in Yuki waar deze te verwerken banktransacties op geboekt moet worden.
 • Afhandelen: Vink dit aan zodat de transacties meteen worden afgehandeld. Indien je dat niet doet, blijven de transacties in de workflow staan. 

De knop Herkenningsregel opslaan & verwerken kan je gebruiken om de ingevoerde batchverwerking (Zoek criteria en Vervangen) te bewaren als een herkenningsregel. Dit raden we aan om automatisatie te bevorderen! 
Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren