Peppol - Registreren en afmelden (accountants)

Gewijzigd op Thu, 22 Dec 2022 om 10:04 AM

PEPPOL is een Europees initiatief om e-facturering te standaardiseren. Het maakt het mogelijk e-facturen veiliger te versturen naar en te ontvangen van je relaties die zich ook in het beveiligde Peppol-netwerk bevinden.


Elke Yuki administratie (op het Yuki Bundels prijsmodel) kan gratis facturen ontvangen via Peppol. En als de verkoopadministratie in Yuki wordt gevoerd - mogelijk vanuit een Small, Medium, Large of Unlimited bundel- dan is het versturen van facturen via Peppol gewoon inbegrepen in de bundel, zonder extra kosten. Het activeren van Peppol, als accountant, kan je via het kantoorportaal doen. Ondernemers kunnen dit ook doen via het domein zelf. Meer informatie hierover kan je op deze pagina terugvinden. 


In het kantoorportaal ga je naar het overzicht van de Administraties en klik je op de naam van de administratie waarvoor je Peppol wenst te activeren. In dit overzicht kan je eenvoudig raadplegen of de administratie al dan niet reeds geregistreerd is door de kolom Peppol.



In het administratieprofiel zal je onderaan de mogelijkheid hebben om Peppol te activeren door te klikken op Registreren. Je zal hier de status zien of deze al dan niet reeds geregistreerd is.



Door te klikken op Registreren zal je onderstaande meldingen krijgen indien deze succesvol werd gedaan. De standaardverzendmethode van de verkoopfacturen zullen ook meteen aangepast worden naar Peppol



Indien geregistreerd, heb je ook steeds de mogelijkheid om de administratie af te melden van het Peppol netwerk. 



Bekijk ook zeker onze FAQ met de veel voorkomende vragen over Peppol. 


Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren