Peppol - Registreren en afmelden (ondernemers)

Gewijzigd op Fri, 25 Aug 2023 om 11:56 AM

PEPPOL is een Europees initiatief om e-facturering te standaardiseren. Het maakt het mogelijk e-facturen veiliger te versturen naar en te ontvangen van je relaties die zich ook in het beveiligde Peppol-netwerk bevinden.


Elke Yuki administratie (op het Yuki Bundels prijsmodel) kan gratis facturen ontvangen via Peppol. En als de verkoopadministratie in Yuki wordt gevoerd - mogelijk vanuit een Small, Medium, Large of Unlimited bundel- dan is het versturen van facturen via Peppol gewoon inbegrepen in de bundel, zonder extra kosten. Hierbij zal alleen een gebruiker met de rol Directie de administratie kunnen registreren of afmelden in het Peppol-netwerk.  Dit dient voor elke administratie afzonderlijk te gebeuren.

Ook de accountants kunnen het activeren mits goedkeuring van de ondernemer! Meer informatie hierover kan je op deze pagina terugvinden. 


Alle vastgelegde instellingen zoals o.a. de instellingen van Peppol zijn op één plaats in je domein samengebracht en gecategoriseerd. Open de instellingen van je domein door in de navigatiebalk te klikken op het icoon Instellingen en klik vervolgens in het nu geopende scherm op Peppol.


Vanuit dit scherm kan een gebruiker:Bedrijf registreren in Peppol-netwerk

Beweeg met je muis boven het bedrijf dat je wilt registreren in het Peppol-netwerk en klik op de knop Registreren.Het volgende scherm wordt geopend waarin het ondernemingsnummer en btw-nummer getoond zullen worden. Dit zijn gegevens die verplicht zijn om te kunnen registreren in het Peppol-netwerk. Indien deze ontbreken of foutief zijn, raden we je aan om contact op te nemen met jouw accountant.
Klik op de knop Registreren om de administratie te registreren in Peppol. De volgende melding verschijnt in je scherm:Daarnaast wordt de standaard verzendmethode van je verkoopfacturen in Yuki direct aangepast. Dit zal enkel gebeuren wanneer je ook kiest voor Verstuur facturen bij het registreren.De desbetreffende administratie is nu geregistreerd in Peppol waardoor vanaf dit moment, afhankelijk van de geselecteerde voorkeuren voor e-facturering, e-facturen ontvangen en/of verstuurd kunnen worden.
LET OP! Indien er wijziging wordt aangebracht aan het btw-nummer en/of ondernemingsnummer dan zal het bedrijf automatisch worden afgemeld van het Peppol netwerk. Hetzelfde geldt voor het wijzigen van de instelling of de onderneming al dan niet btw-plichtig is.  


Voorkeuren e-facturering wijzigen

Beweeg met je muis boven de regel van de desbetreffende administratie, klik op de knop met de drie puntjes en selecteer vervolgens Bewerken in het dropdownmenu.Het volgende scherm wordt geopend waar je de optie hebt om het versturen van facturen via e-facturering stop te zetten door dit uit te vinken.Bedrijf afmelden in Peppol-netwerk


Op elk moment kan een bedrijf worden afgemeld in het Peppol-netwerk. Beweeg met je muis boven het bedrijf dat je wilt afmelden in het Peppol-netwerk en klik op de knop Afmelden.De volgende melding verschijnt in je scherm waar je kan kiezen voor Afmelden om de Peppol-verbinding stop te zetten.De volgende melding verschijnt in je scherm:

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren