Kwaliteitsmonitor (domein)

Gewijzigd op Tue, 04 Apr 2023 om 03:49 PM

Yuki houdt voortdurend in de gaten of bepaalde onderdelen van de boekhouding van de administratie(s) in een domein compleet en correct zijn verwerkt.

Alleen een gebruiker met een Backoffice rol in het domein kan de kwaliteitsmonitor bekijken.

De kwaliteit van deze onderdelen wordt gemeten op basis van een aantal controles die worden uitgevoerd. Alle controles worden uitgevoerd vanaf de datum dat een boekjaar in een administratie is afgesloten tot aan de laatste dag van de vorige maand. De score van deze controles wordt als een totaalcijfer voor het gehele domein weergegeven in de kwaliteitsmonitor. Om de samenstelling van dit totaalcijfer per administratie tot in detail te bekijken, klik je links in het scherm op het cijfer.

Daarnaast kan er in het beginscherm van een domein per bedrijf (administratie) worden bekeken wat het cijfer was voor de kwaliteit en de notities die bij de laatste controle zijn vastgelegd.

In elke administratie wordt de kwaliteit van de volgende onderdelen d.m.v. de controles gemeten:

• Bank
  • Aankoop
  • Verkoop
  • Btw
  • Personeel
  • Activa
  • Verwerking

Om de kwaliteit van de administratie te verbeteren, open je de details van een bepaald onderdeel door op de naam daarvan te klikken en zorg je ervoor dat de benodigde aanvullingen en/of correcties worden uitgevoerd.

Administratiecontroles

Je kan een overzicht bekijken van alle controles die al zijn uitgevoerd in de administratie door linksboven in het scherm te klikken op de knop Administratiecontroles.

Het volgende scherm wordt geopend:

In deze grafiek zie je het verloop van de score van de kwaliteitsmonitor. Door met je muis over de grafiek te bewegen kan je de score meer in detail bekijken.

Daaronder zie je een lijst met alle maandelijkse controles die in de administratie zijn uitgevoerd. Door te klikken op de score kan je een specifieke controle in detail bekijken.

Vorige controles

Door te klikken op het icoontje "Vorige controles" kan je een overzicht bekomen met alle controles die in het verleden hebben plaatsgevonden. Hier wordt per onderdeel (indien ingevuld) het resultaat van de controle aangegeven.

Open verslag

Om een verslag toe te voegen over een nieuwe controle van de administratie klik je linksboven in je scherm op de knop Open verslag (vanuit de kwaliteitsmonitor). In het tekstveld kan je notities toevoegen over de huidige cijfer.

Dit scherm blijft geopend gedurende de tijd dat je aan het werkt bent in dit domein. Je kan dus alle onderdelen van de kwaliteitsmonitor bekijken en eventueel aanvullen en/of wijzigen. Tijdens de controle kan je je notities tussentijds bewaren door te klikken op de knop Bewaar concept. Links in het scherm zie je de datum en tijd waarop je voor de laatste keer deze notities hebt bewaard. Daarnaast kan je bij elke tekst een tijdstempel toevoegen.

Wanneer de controle van de administratie volledig is uitgevoerd, klik je op de knop Publiceren. De controle wordt nu getoond in het beginscherm van het domein en toegevoegd aan de lijst met maandelijkse controles.

Zolang de 'notities' van een controle niet zijn gepubliceerd kunnen deze door te klikken op de knop Begin controle altijd weer worden geopend en aangevuld of aangepast worden.

Kwaliteitsmonitor - Backoffice portaal

Vanuit het backoffice portaal kan je een overzicht bekijken van de de cijfers (scores) van alle uitgevoerde controles van de domeinen en hun administratie(s) via de kwaliteitsmonitor. Meer informatie hierover kan je op volgende pagina terugvinden: